изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:40 EEST
Шофьор на такси отвлече абитуриентка    
НовиниТаксиметров шофьор в Пловдив се опитал да отвлече абитуриентка, след като тя отказала да плати исканата от него сума от 30 лева за 2 километра пробег, съобщи bTV.  Мъжът обикалял града с клиентката си против волята й и само лъжливата й заплаха, че е дъщеря на полицай накарала служителя на таксиметровата фирма да я освободи срещу 20 лева откуп.



Малко след полунощ 19-годишната абитуриентка Таня Майсторова се качила в такси на стоянката пред ресторанта, в който е празнувала бала си. Момичето живеело в село Калековец, затова имало уговорка да преспи в дома на своя съученичка от Пловдив. Таня трябвало да измине с такси приблизително 2 километра - това е разстоянието от кръстовището на булевард „България" и улица „Победа" до спирката на Търговската гимназия.

„Тръгнахме с таксито. Той включи веднага апарата...И погледнах веднага апарата... беше на 30 лева... И аз го попитах: "Извинете, това часовник ли е?". Той каза: "Не". А аз питам: "Това апаратът за пари ли е?" Той каза: "Да"... И аз му казах: "Моля, спрете таксито! Аз нямам толкова пари!'," разказва „ужилената" абитуриентка.

Вместо да спре автомобила, шофьорът заявил на момичето, че няма да я освободи, докато не си получи парите. На Централна гара все пак се съгласява да спре, след като научава, че вози против волята й дъщеря на полицай: „Първо го попитах: "Как се казвате?" и той ми каза: Георги Стоянов. Аз тръгнах да си записвам и той ми каза: "Слизай от колата, че нямам време, давай 20-те лева!', продължава разказа си Таня.

Шофьорът не издал касова бележка, но Таня видяла стикера на автомобила му. На него били изписани цифрите 6 566. Запомнила и част от номера на автомобила - 3 603 или 07.

Майката на Таня е в шок от случилото се: „Децата са ни пет... За нас тази сума е астрономическа, защото... те едвам ходеха на училище, едвам го завърши - и то с добра диплома," жалва се Теменужка Караджова.

Управителката на заподозряната такси компания, към която е шофьорът, е категорична, че в компанията й няма автомобил с търсения регистрационен номер: „Такава кола при нас няма! С 36 - нула едно до девет - няма! Имахме проблеми с едни фалшиви таксита, които имитираха нашия фирмен знак, който е патентован." http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Шофьор на такси отвлече абитуриентка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди