изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:36 EEST
Валежите продължават, ”оранжев код” в 10 области    
Времето"Оранжев код" е обявен за неделя в Централна Северна и Южна България, съобщиха от НИМХ. Кодът е в сила заради очаквани интензивни валежи и гръмотевични бури в 10 области: Търговищка, Великотърновска, Габровска, Старозагорска, Пловдивска, Пазарджишка, Благоевградска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска.

 Жълт код е обявен в Западна, Северозападна, част от Северна и Източна България. Кодът е в сила отново за силни валежи и гръмотевични бури, но на територията на 15 области: София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Видинска, Врачанска, Монтанска, Плевенска, Ловешка, Русенска, Разградска, Силистренска, Шуменска, Сливенска и Ямболска.

Зелен код е обявен само за три области в Източна България, където се очакват само слаби валежи. Това са областите Добричка, Варненска и Бургаска.

Отново по-значителни ще са валежите в Западна и Централна България. В източните райони ще превали около и след обяд. Вятърът през по-голямата част от деня ще бъде от изток, предимно слаб, временно засилващ се по време на гръмотевична дейност.

Максималните температури в повечето места ще са между 16° и 21°, но в местата с по-продължителни валежи ще остават по-ниски - около 14°-16°.

Хидролози прогнозират и повишаване на нивото на реките. Времето е опасно, предупреждават от НИМХ. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите. http://dnes.dir.bg
 

ВРЕМЕТО В МОМЕНТА ОТ УЕБ КАМЕРИ В БЪЛГАРИЯ 



 


Сходни връзки

Валежите продължават, ”оранжев код” в 10 области | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди