изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:17 EEST
ПИЯН АБИТУРИЕНТ БИЕ ДОКТОР ОТ БЪРЗА ПОМОЩ    
Ред и сигурностБюлетин на ОД на МВР - Добрич

През изминалите почивни дни , Контролните органи са съставили, 122 акта и 101 фиша. Регистрирани са 6 Пътно-транспортни произшествия.

 

Девет шофьори употребили алкохол са заловени през почивните дни на територията на ОД МВР гр. Добрич.

 

1.       На 25 май около 0:47 ч., в района на кръстовището между ул. “Александър Стамболийски” и ул. “Княз Дондуков”, автопатрул на Първо РУП спира за проверка лек автомобил марка “Опел Астра”. При извършената проверка за алкохол на водача Р.А. (37г.), с техническо средство са отчетени 1,57 промила в кръвта.

2.       На 25 май около 0:56 ч., в гр. Добрич, е спрян за проверка лек автомобил “Фолксваген Пасат”. При извършената проверка, е установено наличието на 1,38 промила алкохол в кръвта на 52 - годишния водач М.Б.

3.       На 25 май около 15:15 ч., автопатрул на СОД при ОДМВР – Добрич, констатират ПТП с материални щети по бул. “Добричка епопея”. Лек автомобил марка “Опел Зафира”, управляван от 49 годишния И.Т. засяда между двете платна на булеварда. При извършената проверка с техническо средство, дежурни по КАТ установяват наличието на 2.35 промила алкохол в издишания от водача въздух.

4.       На 26 май около 0:35 ч., по ул. Никола Петков, автопатрул на КАТ спира за проверка лек автомобил “Опел Корса”. При извършената проверка  за алкохол, цифровата индикация отчита 1,71 промила в издишания от водача въздух Г.Д. на (31г.)

5.       Сходен случай е регистриран и 1:50 ч. на 26 май по ул. Никола Петков. Автопатрул на Първо РУП, спират за проверка лек автомобил “Рено Клио”, управляван от 27 годишния Н.И. При извършената проверка за алкохол е констатирано наличието на 3.04 промила в издишания от водача въздух.

6.       На 26 май около 2:05 ч. по околовръстен път на кръстовището с ул. “Христо Ботев”, автопатрул на КАТ спира за проверка товарен автомобил “Фиат Дукато”. Установено е, че 33 годишния К.М., управлявал моторното превозно средство е неправоспособен. При извършената проверка за алкохол, техническото средство е отчело 1,45 промила.

7.       На 26 май, около 3:57 ч., по ул. “Цар Самуил” е спрян за проверка лек автомобил “Форд Фиеста”. При извършената проверка се установява, наличието на 1,26 промила алкохол в издишания от водача въздух З.З. на (21г.).

8.       На 27 май, в централната част на село Ефрейтор Бакалово, община Крушари, екип на Второ РУП гр. Добрич, спират за проверка л.а. “БМВ”. При извършената проверка, е отчетено наличието на 1,36 промила алкохол в издишания от водача въздух. Водача на МПС, Р.Р. на (24г.) е задържан със заповед за 24 часа.

9.       На 27 май, в 14:06 часа, е получено съобщение за настъпило ПТП по бул. “25-ти Септември”. При извършената проверка за алкохол е установено, че 24 годишния Н.Ж., е управлявал моторното превозно средство след употреба на алкохол. Техническото средство, е отчело 1,48 промила алкохол в издишания от водача въздух.

 

На 26 май в 15:10 часа, в РУП – Тервел, е получено съобщение за възникнало Пътно-транспортно произшествие по пътя гр. Добрич –гр. Силистра, на около 100 метра от разклона за с. Балик. При извършения оглед на място е установено, че товарен автомобил “Мерцедес Спринтер” при разминаване с друг автомобил, блъска движещото се пред него пътно-превозно средство с животинска тяга. При ПТП са пострадали возещите се в каруцата А.С. (32г.), който е с фрактура на дясна предмишница и И.М. (21г.), който е с фрактура на лява предмишница и черепно мозъчна травма. Двамата пострадали от с. Камен, са транспортирани в Многопрофилна болница за активно лечение гр. Добрич. Настанени са в неврохирургия без опасност за живота. Взета е кръв за химически анализ на участниците в Пътно - транспортното произшествие. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП – Тервел.

 

На 27 май около 6:40 минути във Второ РУП – гр. Добрич, е получено съобщение за възникнало ПТП в село Стожер.

Лек автомобил, марка “БМВ”, поради движение с несъобразена скорост с пътните условия, а именно мокра пътна настилка, се  блъска в крайпътен билборд и в последствие в ограда на имот. Водача е напуснал произшествието. Работи се по установяване на самоличността му. В следствие на възникналото ПТП, са нанесени значителни материални щети по автомобила.

Образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУП гр. Добрич.

 

            Регистрирани са 23 криминални престъпления на територията на ОД МВР гр. Добрич.   

 

            Служители на Второ РУП – Добрич, разкриха кражба на животни в село Коритен.

            Във Второ РУП Добрич е получено съобщение от В.Б. (57г.) от с. Коритен, че неизвестен извършител е извършил кражба на 4 бр. овце и 5 бр. агнета от селскостопанска постройка намираща се в двора на имота й.  От проведените оперативно издирвателни мероприятия на територията на Второ РУП, са установени и задържани извършителите на деянието – З.И. (29г.), К.Ч. (46г.), Ю.С. (22г.) и С.М. (51г.). Животните обект на кражбата са намерени и върнати на тъжителката.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.    

 

            На 25 май в 5:00 часа в РУП Балчик, е получен сигнал за скандал пред заведение на територията на гр. Балчик.

Служители от РУП Балчик са задържали М. Ч. (23г.) от гр. Баличк. При извършения оглед и разпит на свидетели е установено, че след скандал между М.Ч. и 22 – годишната К. А., от гр. Балчик, задържаният е извадил нож и е счупил стъклото на л.а. “Рено Лагуна”. Започнато е досъдебно производство по описа на РУП Балчик.

 

Служители на РУП Балчик, откриха и иззеха 11 160 къса цигари без акцизен бандерол от марка “Corsair”.

На 26 май при проверка на частен дом, находящ се в с. Стражица, служителите РУП Балчик, откриха и иззеха 11 160 къса цигари без акцизен бандерол от марка “Corsair” с неустановен произход. По случая е образувано досъдебно производство.

 

- На 27 май, в 7:20 ч., в Първо РУП гр. Добрич, чрез паник бутон е получен сигнал от ЦСМП за възникнал скандал. На място е установено, че 19 – годишния В.В., е нанесъл побой на служител на ЦСМП – гр. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство. /19 годишния В.В., е бил във възбудено психо-моторно състояние. (проявявал е агресия). В.В. не е бил пациент в ЦСМП- Добрич. Пречил е на персонала от нощната смяна на ЦСМП да работи.Пострадалият е доктор в ЦСМП - гр. Добрич/.

 

            - На 27 май, екип на дежурни по СОТ, са задържали във Фоайето на х-л “България”, 37 годишния К.К. След подаден сигнал чрез паник бутон, пристигналите екипи са установили, че К.К., извършва непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред. Същият е оказал съпротива на полицейските органи пристигнали на място.

            Образувано е бързо полицейско производство.

 

През изминалото почивни дни, на територията на ОД МВР гр. Добрич са регистрирани 2 пожара без сериозни материални щети..

 

Пиян 19-годишен преби лекар в спешното

19-годишен младеж преби лекар в Спешно отделение на добричката болница, съобщи Дарик Радио.

Скандалът избухал вчера около 7.20 ч., съобщават от Областната дирекция на МВР.

Сигнал за инцидента бил подаден чрез паник бутон.

Служители на реда установили след пристигането си на място, че 19-годишно момче е нанесло побой на служител на здравния център.

По случая е образувано бързо полицейско производство.

Пострадалият е завеждащият отделението д-р Бисер Ботев, уточнява за Дарик управителят на МБАЛ-Добричд-р Мариян Ананиев.
Нападателят е употребил алкохол, обяснява той.

19-годишният е търсил е в спешните кабинети свой приятел, за когото е предполагал, че е приет там.

След като преценил, че не е получил задоволителен отговор от дежурните, той се нахвърлил върху началника на смяна.

Лекарят има наранявания и е прегледан от свой колега, но не е настанен в болницата.

Бил е ритан и удрян по главата, добави Ананиев

http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

ПИЯН АБИТУРИЕНТ БИЕ ДОКТОР ОТ БЪРЗА ПОМОЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди