изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:42 EEST
30 арестувани в операция "Кокаинови крале"    
Ред и сигурност

От арестуваните 12души са италиански граждани, един е словенец, един - румънец, един грузинец, всички останали са българи, сред тях е и Евелин Банев - Брендо



Общо 30 души са арестувани в рамките на операция "Кокаинови крале", като сред тях е Евелин Банев - Брендо.

Това съобщи на специална пресконференция министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде Агенция "Фокус".

От арестуваните 30 души 12 са италиански граждани, един е словенец, един - румънец, един грузинец, всички останали са българи.

По думите на Цветанов Брендо е ръководел българската част от престъпната група.

Специализираната операция е проведена заедно с карабинерите от Италия и с Европол. Обменяме информация по нея през последните няколко месеца, каза Цветанов.

Кокаинът е бил продаван в три области в Италия. Разследванията са позволили да бъдат открити много организации, които внасят кокаин на италианския пазар.

Открихме много голям сегмент, който в България е свързан с Банев, отговорен за внасянето в Италия на 40 тона кокаин годишно, заяви вътрешният министър.

Изтичане на информация през 2008 г. е осуетило разбиването на канала още тогава.

По думите на Цветанов при задържането на Брендо преди няколко дни сред документите му са били материали по разследването, които са станали достояние на трафикантите през 2008 г.

На пресконференцията полк. Джорджино от специализираното звено на карабинерите за борба с организираната престъпност и международен трафик на дрога в Италия заяви, че е имало две големи изтичания на информация, които са попречили за залавянето на групите. При първото изтичане на информация са избягали българи в Карибите като това се е случило през лятото на 2007 г.

"В същото време, френските ни колеги конфискуваха една лодка с три тона и една друга, близо до испанските брегове.

Това конфискуване, заедно с изтичането на информация, направи така, че българската организация анулира своите доставки и се обърна към друга италианска организация, която се грижеше да доставя кокаин не от Карибите, а от кораб майка в самия океан и оттам се отправя към доставките на испанските брегове", каза полк. Джорджино.

Поради изтичане на информация през 2008 г. са успели да се измъкнат част от българите.

На 12 май Цветан Цветанов съобщи, че МВР разработва емблематични фигури от годините на прехода, които са се занимавали с пране на пари, добито от престъпна дейност. Цветанов ги нарече "кокаинови крале". http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

30 арестувани в операция "Кокаинови крале" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди