изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:32 EET
ДАМИТЕ ЧЕТАТ ПОВЕЧЕ ОТ МЪЖЕТЕ    
ОбществоРъст на читателите отчита регионалната библиотека "Дора Габе", показа проверка на медиите. Директорът на културния институт Пенка Христова съобщи любопитни данни, които показват, че дамите са два пъти повече от мъжете, които са клиенти на библиотеката.

Според статистиката, която водят в РБ "Дора Габе" тийнейджърите освен помощна училищна литература, предпочитат като жанрове фантастиката и фентъзито. Сред работещите най-четящи пък били филолозите, като на първо място по езици на литературата, заема от библиотеката се нарежда българският, след него е английският и на трето място е литературата на руски. Предпочитани са както специализираната литература, така и обществено-политическата такава и книги на тема история и краезнание. От художествената литература работещите търсят най-много новите заглавия, които излизат, казва директорът П. Христова. В книжарниците пък се жалват, че все по-рядко влизат хора, които искат и си купуват книга. В последните месеци добричлии заделяли пари единствено за здравна литература - книги, в които може да се видят рецепти за различни болежки и подходящите за тях билки, казват търговците.
 


Сходни връзки

ДАМИТЕ ЧЕТАТ ПОВЕЧЕ ОТ МЪЖЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди