изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:56 EEST
15 убити, 200 ранени и 8000 без дом след трусовете в Италия    
По света15 души са загинали, седем са изчезнали, около 200 са ранени и към 8000 са останали без покрив след днешното земетресение с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер, което разлюля северната италианска област Емилия-Романя. Това съобщи държавният секретар на правителството Антонио Катрикала пред парламента в Рим, цитиран от ДПА.



Това бе второто силно земетресение в богатия и продуктивен италиански Север след разрушителния трус на 20 май, когато загинаха седем души. Все още стотици хора в същия район живеят в палатки, след като загубиха домовете си пред 9 дни.

Премиерът Марио Монти заяви на пресконференция, че страната трябва да направи всичко възможно за бързото нормализиране на региона, който по думите му е "толкова специален, толкова важен, толкова продуктивен за Италия".

Земетресението било усетено в цяла северна и централна Италия, включително в най-многолюдния северен град Милано. Районът бил разтърсен от няколко вторични труса, най-силният от които с магнитуд 5,6. Училища и сгради са евакуирани на юг чак до Флоренция. Футболният мач между Италия и Люксембург в Парма, който трябваше да се играе днес следобед, бе отменен.

Няколко исторически сгради, засегнати при предишното земетресение, понесоха допълнителни щети. Италиански медии съобщиха за сериозни поражения по бароковата катедрала в Карпи и двореца Палацо Дукале в Мантуа - архитектурен шедьовър от Ренесанса.

Президентът Джорджо Наполитано, който днес е на обиколка в северните области на Италия, изрази увереност, че народът на страната с чест ще издържи изпитанията от новото стихийно бедствие. Папа Бенедикт Шестнайсети заяви, че е дълбоко опечален от вестта за жертвите и че се моли за упокой на душите им, съобщи ИТАР-ТАСС.

Земетресението е сериозен удар за Италия, която бе силно засегната от икономическата криза през последните години, поради която правителството на Монти предприе драстични мерки за съкращение на бюджетните разходи, припомнят агенциите. Трусът е най-смъртоносният след земетресението в Акуила през 2009 г., отнело живота на около 300 души и оставило хиляди без дом. http://dnes.dir.bg

ВСИЧКО ОКОЛО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО ОТ 22.05.2012 - ПЕРНИК - СОФИЯ

ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ПО СВЕТА В РЕАЛНО ВРЕМЕ 

 


Сходни връзки

15 убити, 200 ранени и 8000 без дом след трусовете в Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди