изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:20 EEST
Гриша Ганчев с 2 обвинения и гаранция от 500 000 лв    
Ред и сигурност Две обвинения са повдигнати днес срещу ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев, съобщиха от Специализираната прокуратура. Едното е за ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система, а другото за закана за убийство.

Според събраните до момента доказателства, Гриша Ганчев е ръководил престъпната структура, за която на 11 май т.г. бяха привлечени като участници общо шестима души, сред които и синът му Данаил Ганчев, допълват от спецобвинението.

Ганчев-младши, Камелия Мирчева, Милко Талев, Ивайло Талев, Тодор Симеонов и Милко Димитров бяха задържани по така наречената Захарна афера за източване на големи суми от ДДС. На 13 май Специализираният съд ги остави в ареста, като под домашен арест беше пусната само Мирчева, за която бяха представени документи, че страда от онкологично заболяване и се грижи за детето си.

В същия ден премиерът Бойко Борисов заяви: "Мога да уверя г-н Ганчев, че никой няма да бъде пожален по веригата. Мога да му гарантирам и да го убедя, че се работи много активно. Той сега да гледа и да докаже своята невинност".

От Специализираната прокуратура допълниха, че Гриша Ганчев е обвинен и за отправена закана за убийство към директора на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов.

Спрямо ловешкия бизнесмен е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 500 000 лева. Мярката е съобразена от наблюдаващия прокурор със здравословното и имотното състояние на обвиняемия. Наложена му е забрана да напуска страната.

В началото на март т.г. се заговори за поръчка за убийството на самия Гриша Ганчев. Тогава един от свидетелите по делото срещу групата за отвличания "Наглите" - бившият служител на НСО Пламен Устинов, обясни пред съда, че през февруари 2008 г. се е срещнал с Алексей Петров, който му е поръчал да убие Гриша Ганчев, за което му обещал сумата от 170 000 евро.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Гриша Ганчев с 2 обвинения и гаранция от 500 000 лв | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди