изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:26 EEST
ОФИЦИАЛНО ОТКРИХА ЛЯТО'2012    
Туризъм

Балканският Алианс номинира Балчик за фестивален град на Балканите. Това обяви по време на официалната церемония по откриването на лято'2012 председателят на БХРА Благой Рагин. Официалният старт на активния летен сезон бе даден в Балчик на брега на морето вчера,



като гости бяха ресорният зам.-министър по туризма Иво Маринов, представители на туристическия бранш, председателите на браншовите организации от Македония и Сърбия, както и представител на Балканския Алианс, депутати, управители и собственици на туристически обекти по Черноморието. Пред журналисти зам.-министър Маринов обяви, че тази година се очаква приходите от туризма да надхвърлят 3 млрд. лв. и припомни, че миналата година секторът е донесъл приход в размер на 2 млрд. и 800 млн. лв. Маринов допълни още, че в момента се откриват 9 нови изнесени визови центрове, с което общият им брой на територията на Руската федерация ще стане 15.
"ОПИТВАМЕ ДА ПРОБИЕМ В СРЕДНА АЗИЯ"
Благой Рагин - председател на БХРА, заяви, че тази година браншът се е ориентирал към привличането на туристи от Средна Азия. "Само преди ден се върнахме от Казахстан, където 70 на сто от пазара се държи от Турция" - призна Рагин, като добави, че ще се направи всичко възможно страната ни да възстанови позициите си там като дестинация. Същото е положението и в Азърбайджан, добави председателят на БХРА и допълни, че нашият туристически бизнес само може да се учи от Турция, която провежда агресивна реклама в страните - потенциални клиенти. Според Рагин причината за състоянието на туристическата индустрия и невъзможността България да привлече елитарни туристи е основно сринатия имидж на държавата ни. "За 20 години ние си го сринахме до дъно. Аз работих с френски туроператори, които казват ние идваме тук със свито сърце, защото имиджа ви е буквално сринат. Когато дойдем тук, виждаме, че това, което се пише за вас, не е така. Как допуснахте да съсипете имиджа? Сега колко време ще трябва да кажем, че нямаме сестра?" - попита риторично Рагин.
СПАСЯВАТ ПУШАЧИТЕ С НАРГИЛЕТА
Радикалната забрана за тютюнопушене в заведенията се въвежда в най-неподходящия момент, каза пред журналисти председателят на БХРА Благой Рагин. Според него проблемът основно още отсега възниква при собствениците на градски хотели и заведения и във вътрешността на страната. Рагин дори допусна, че през зимата може да има и фалити в бранша, защото "намалява посещаемостта в заведенията, а същевременно колегите работят под себестойност. Не на последно място трябва да се отчете и факта, че все още икономиката ни е в криза" - каза Рагин. Той разкри, че браншът вече умува как да се спаси, като се планира създаването на клубове на  пушачите. "Наргилета вече се закупуват за клиентите и им сменя само мундщука. Оказва се, колеги проверявали, че наргилето може да се ползва" - поясни Рагин. Той добави, още, че браншът очаква в този момент подкрепата на пушачите, които според него са тези, в които е "и сиренето, и ножа". "Ако решат да ни накажат - могат. Ние ги защитавахме пушачите със зъби и нокти близо 2 години, сега от тях зависи" - добави председателят на БХРА.
 


Сходни връзки

ОФИЦИАЛНО ОТКРИХА ЛЯТО'2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди