изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 02:41 EEST
ВУМК СЕ ВКЛЮЧИ В ШЕСТВИЯТА ВЪВ ВАРНА И ДОБРИЧ    
ПразнициЗа първа година на шествието, стартиращо пред Катедрален храм „Успение на пресвета Богородица” във Варна, студенти от Висше училище Международен колеж се присъединиха към празненствата по случай Деня на славянската писменост и българската просвета и култура.


Студентите, учащи по британските програми на Университета Кардиф Метрополитан, съвместно с ВУМК във Варна, бяха облечени в тоги и преминаха през централната част на града.
Освен във Варна, както всяка година, студентите на ВУМК бяха и част от парада в Добрич, след който се отправиха към комплекс Летен театър, за да отпразнуват изпращането си с кратка церемония и коктейл. Заедно с по-големите си батковци и каки, деца от детска градина „Слънчице“ се наредиха, облечени в тоги, пред входа на висшето училище за снимки и традиционното хвърляне на студентските шапки.
„Изключително много се вълнувам, очаквам да бъде интересно. Знам, че ще има училища от цяла Варна и парадът ще е доста атрактивен. След шествието имаме организиран кратък коктейл, на който ще се включат преподаватели и студенти. В Мексико в деня на образованието нямаме подобен тържествен парад. Тогава хора от образователната система и граждани протестират пред Министерството на образованието за по-добри условия на труд и по-качествено образование.“ - сподели преди 24 май Едгар Еспино, студент по магистърската програма по Бизнес администрация на британския университет във Варна. НДТ


 


Сходни връзки

ВУМК СЕ ВКЛЮЧИ В ШЕСТВИЯТА ВЪВ ВАРНА И ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди