изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:16 EEST
Гриша Ганчев предаден от свой човек    
НовиниБизнесменът Гриша Ганчев е предаден от управител на един от захарните му заводи. По време на разпитите изпълнителният директор, който е сред доверените лица на Гриша Ганчев, заявил, че не прави нищо без съгласието на бигбоса.

Заради това свидетелство на дясната му ръка специализираната прокуратура е преценила, че може да повдигне обвинение на Ганчев като лидер на престъпната група от негови служители, пише “Стандарт”.
Според обвинението 6 души са използвали няколко дружества, сред които и фиктивни, за да източат ДДС и данъци за над 200 000 лв. Заради новото си обвинение за глава на организираната група Гриша Ганчев е заплашен да плати гаранция в размер на 500 000 лева.

Пак доверен човек "сготвил" Гриша Ганчев и по второто обвинение - за отправена заплаха срещу директора на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов. "Ще го изкормя тоя твоя човек червенобузест! Ще му разпоря корема рано или късно! Това трябва да ти е ясно!", гласяла репликата, изречена по телефона малко преди 13 ч на 11 май пред техен общ познат.

Бизнесменът избухнал само ден след ареста на сина си Данаил, който е сред управителите на фирмата "Литекс комерс". В заканата дори не е споменато името на Красимир Стефанов. Според Наказателния кодекс, за да бъде квалифицирана като заплаха за убийство, репликата трябва да е отправена лично към заплашваното лице. "Ако това беше единственото обвинение срещу Ганчев, то щеше да е в подсъдно на Софийския районен съд. Дори и там подобна квалификация за заплаха трудно ще издържи", коментират юристи пред "Стандарт".

Общият приятел на Ганчев и Стефанов цяла седмица се колебал дали да сподели
за "изкормването". Предал думите на Гришата на шефа на НАП едва на 18 май. За посредника се говори, че до 2002 г. е бил шеф на дирекция "Големи данъкоплатци" в София, а сега е сред управителите на една от големите застрахователни компании у нас.

След като разбрал за думите на Ганчев, Красимир Стефанов информирал МВР и оттогава се движи с охрана от половин дузина широкоплещести бодигардове, които се водят инспектори на НАП. По време на разпита в ГДБОП във вторник пък Ганчев обяснил, че нямал никакво намерение да заплашва Стефанов и е говорил за друг човек, а не за данъчен номер 1.

Според адвоката му Петър Чалъмов, обвиненията срещу бизнесмена са абсурдни, Гриша Ганчев не е отправял заплахи, изразите, които се цитират в пресата са неверни, неточни и селективно подбрани. “Абсурдно е, че след цяла седмица мълчание подчиненият казва на шефа си, че Ганчев се кани да го убие. Как си представяте някой да плаши някого с убийство чрез посредник, който ще чака седем дни, за да предаде посланието?, пита адвокатът. И допълва, че обявяването на Ганчев за лидер на престъпна група е правен парадокс и правен абсурд, защото специализираната прокуратура вече била обявила един такъв лидер – синът на Гриша Ганчев, Данаил.  http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Гриша Ганчев предаден от свой човек | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди