изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:03 EEST
442 СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В ТУРИЗМА    
ОбществоПрез месец април търсенето на работна сила в бюрата по труда е било предимно на първичния пазар в сезонните дейности, съобщиха от дирекция "Бюро по труда" в Добрич.


От заявените 1 231 работни места 580 са в туризма и 141 в селското стопанство. Заявки са постъпили и от транспорта и сладирането - 171, търговията - 91, преработващата промишленост - 68, строителството - 37.
През април на работа са устроени 1 087 безработни от Добричка област, с 389 лица повече спрямо предходния месец. Нарастването е в резултат на по-големия брой започнали работа на първичния пазар, където е осигурена заетост на 1 013 безработни, с 373 повече от март.
Към 30 май ДБТ Добрич разполага с 624 свободни работни места, като 442 от тях са в сферата на туризма. 19 от позициите са за специалисти с висше образование – търсят се 12 лекари, един лаборант /агроном/, двама капитани и двама помощник капитани вътрешни водни пътища, офис сътрудник с немски език и старши учител /ПНУП/. За специалисти със средно образование – трета квалификационна степен има свободни места за автомонтьор, технолог и бригадир в шевното производство, специалист хладилна техника, счетоводител и касиер-счетоводител. От работническите професии традиционно най-търсени са  работници в шивашкото и обувното производство, водопроводчици, работници в строителството, оксиженист, комбайнер и др.
Продължава и търсенето на кадри в сферата на туризма - КК „Златни пясъци” търси рехабилитатори, маникюристи, фризьори, готвачи, бармани – общо за 20 позиции. В Албена към момента са обявили 294 места за продавачи, работник плаж, сладкари, сервитьори, бармани, администратори, спасители, озеленители и др. Обявените места от  Обзор са 25 – за бармани, готвачи и сервитьори. В Балчик се търсят готвачи, бармани, сервитьори, кухненски работници  и др. за общо 32 позиции.  В Кранево се търсят също работници за обезпечаване на сезона - 18 места, като позициите са аналогични. В комплексите Русалка, Елените, Св Влас, Обзор и Несебър могат да намерят своята реализация около 83 лица, притежаващи опит като готвачи, сервитьори, работници в кухня, спасители и др. НДТ
 


Сходни връзки

442 СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В ТУРИЗМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди