изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:00 EET
НАСЪРЧАВАТ РАЗВИТИЕТО НА САМОСТОЯТЕЛНА СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ    
ОбществоНа 29 май започна разяснителната кампания в цялата страна по схема “Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност – Компонент 2”, съобщиха от дирекция "Бюро по труда" в Добрич.


Схемата е по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” и е на стойност 50 млн. лв.
Информационната кампания ще се проведе във всички областни градове в страната. Графикът за провеждането й е публикуван на интернет страницата на Агенцията по заетостта. В  Добрич информационният ден ще се проведе на 6 юни от 10 до 12 часа в конферентната зала на хотел "България".
По Компонент 2 на схемата за предприемчивите българи ще се финансират проектни предложения на безработни лица в размер до 20 000 лв. Това е максималната стойност, с която ще се финансира един проект. От безвъзмездната помощ могат да се възползват безработните лица, които са обучени и консултирани по Компонент 1 и имат подготвен бизнес план или маркетингова стратегия за стартиране на собствено предприятие. По този компонент се прилага кръстосано финансиране. Безработните лица, регистрирали предприятие и стартирали дейност, ще получат малки грантове за осигуряване на първоначален стартов капитал за обучение на персонал, първоначално закупуване на материали, осигуряване на разходи за трудови възнаграждения на самонаетото лице и на наетия персонал.
Проектните предложения могат да се подават в областните бюра по труда или електронно, чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейския съюз /ИСУН/. Служителите на Агенцията по заетостта имат готовност да информират и консултират потенциалните кандидати по схемата. В бюрата по труда са организирани ежедневни приемни с граждани. НДТ
 


Сходни връзки

НАСЪРЧАВАТ РАЗВИТИЕТО НА САМОСТОЯТЕЛНА СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди