изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:38 EET
НАД 8,6 МЛН. ЛЕВА ПЕЧАЛБА ОТЧИТА „АЛБЕНА” АД ЗА 2011 Г.    
НовиниПечалбата на „Албена” АД за 2011 г. от 8 614 896,56 лева да бъде отнесена в допълнителни резерви на дружеството и дивидент да не се изплаща ще предложи Съветът на директорите на насроченото за 24 юни Общо събрание на акционерите на дружеството.




То ще се проведе в хотел „Фламинго Гранд”. Дневният му ред предвижда приемане на годишния доклади на Съвета на директорите, на одиторския доклад за 2011 г., на доклад за дейността на директора за връзки с инвеститорите и други. 
През сезон 2011 година Албена посрещна 222 хиляди гости, което е 6 процента ръст в броя на нощувките, а увеличението на средната заетост на комплекса се е увеличило от 79 на 82 процента спрямо предходната година, сочи годишният отчет за дейността на туристическото дружество. Увеличението се отдава на допълнителните облекчения за туристите, които въведоха от комплекса през миналото лято като безплатен чадър и шезлонги на плажа за настанените в Албена туристи, популяризирането на ваканцията по формулата Ultra all inclusive, безплатното настаняване на деца до 12 –годишна възраст.
В комплекс Приморско броят на реализираните нощувки е с 20 на сто по-малко, но те са на по-висока цена. Приходите на „Албена” АД за миналата година са 80,169 милиона лева. Негативно влияние в приходите на дружеството за миналата година оказва увеличението на ДДС за туристическите услуги от 7 на 9 процента, което е 1 136 000 лева по-малко нетни приходи и повече ДДС. Ръст в приходите за миналата година бележат пазарите Германия, Румъния и Полша, скандинавски и български. 43 на сто от приходите на дружеството за миналата година са от български пазар.
През миналата година инвестициите на дружеството са били 10 747 000 лева, основно за реконструкция и модернизация на хотели в Албена и Приморско.
За 2012 година се залага увеличение на приходите от основни услуги с 5 процента, което да се постигне в резултат на увеличени цени и очакван ръст на нощувките през месеците юни и септември. За новия летен сезон се предвижда увеличението на цените на хотелите на първа линия да е средно между 3 и 5 процента за всички пазари. За реновираните през тази година хотели Сенди бийч и Нона увеличението се предвижда да е по-голямо поради подобрението на предлагания продукт. За хотелите в парковата зона цената се предвижда да се запази или да поскъпне с не повече от 3 на сто.
 


Сходни връзки

НАД 8,6 МЛН. ЛЕВА ПЕЧАЛБА ОТЧИТА „АЛБЕНА” АД ЗА 2011 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди