изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 04:39 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

Служители от Второ РУП гр. Добрич, задържаха 52 – годишният С.Д. за кражба.



            На 21 май, е получено съобщение от 54 – годишната Е.П., за това, че неизвестен извършител е извършил кражба на лаптоп от дворът на домът й в село Житница, общ Добричка. От извършените оперативно -издирвателни мероприятия от служители на Второ РУП гр. Добрич е установен извършителя на кражбата 52 годишния С.Д. от гр. Добрич. Вещта, предмет на посегателството е върната на тъжителката. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

 

            Полицаи от РУП гр. Тервел,  успяха да преустановят масово сбиване между две групи от български и ромски произход в с. Каблешково.

            На 30 май малко след полунощ на телефон 112 е получено съобщение за скандал в село Каблешково, прераснал в сбиване между две компании.

            Незабавно на място на инцидента е изпратена, наличната дежурна оперативна група от служители на РУП Тервел. Своевременното идване на полицейските служители, отрезвило двете групи и конфликтът бил преустановен.

            В хода на изясняване на ситуацията е установено, че около полунощ група граждани от български произход, след употреба на алкохол, решават да потърсят обяснение от друга група граждани от ромски произход. Причина за разправата бил по-рано възникнал скандал между близки на двете групи.

            Няколко души от български произход, влизат в дома на Д.М. (46г.) от село Каблешково и нанасят побой на него и семейството му. След побоя, агресивната група се отправя към дома на Т.Н (40г.) от същото село. Пред дома на 40 годишният мъж възниква и сбиването между живущите в къщата и групата. В резултат на което Т.Н. е приет в „Неврохирургия” на МБАЛ Добрич с леки наранявания по главата, без опасност за живота.

            Снети са показания от установените лица, имащи отношение към случая. Установени са част от групата на агресорите. Задържани със заповед за полицейско задържане са Е.К. (25г.) от гр. Добрич, И.К. (30г.)  от гр. Добрич и Н. Н. (27г.) от гр. Тервел.

            За да не ескалира напрежението и да не се повтори случая, в село Каблешково има засилено полицейско присъствие.

            Работата по установяване на останалите извършители и изясняване на случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

              През изминалото денонощие, Контролните органи са съставили, 29 акта и 35 фиша. Регистрирани са 2 Пътно-транспортни произшествия.

 

            На 30 май, в района на ул. „Петър Сарийски” е възникнало ПТП с ранен. 34 – годишната Г.Я. от гр. Добрич, при маневра за паркиране на лек автомобил марка „Мерцедес Вито”, минава през долната част на дясната ръка на 31 годишния С.И. Установено е, че С.И., е лежал на асфалта във видимо нетрезво състояние и силен мирис на алкохол. Пострадалият е откаран в МБАЛ гр. Добрич. След оказаната му медицинска помощ, е освободен за домашно лeчение. Установено счупване на костица на китката му. Жената, управлявала моторното превозно средство е с отрицателна проба за алкохол.

            Съставен е акт за установяване на административно нарушение на водача на автомобила.

 

           

            През изминалото денонощие е регистриран един пожар без материални щети, на територията на ОД МВР гр. Добрич.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди