изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:21 EEST
НОВО ПЕТ: Не можеш да продадеш колата, ако дължиш здравни вноски    
ПолитикаАко човек няма изрядни здравни вноски, губи право да си продава апартамента или колата. Това гласят промени в Данъчно-осигурителния кодекс, предложени от правителството и гласувани вчера в здравната комисия на парламента. Прехвърлянето, продажбата или замените на недвижимо имущество или МПС занапред ще може да се осъществява само при представено удостоверение от НАП за платени здравни вноски, гласят одобрените текстове.

И в момента имоти не могат да се продават без декларация, че продавачът "няма непогасени подлежащи на принудително изпълнение задължения за данъци, мита и задължителни осигурителни вноски", уточнява "Сега". Кола пък се продава само срещу декларация, "че няма непогасени, подлежащи на принудително изпълнение други задължения за данъци, мита, задължителни осигурителни вноски или други публични задължения, свързани с моторното превозно средство".
Занапред ще се иска документ от НАП.

Мярката има за цел да намали броя на хората без здравни вноски у нас. По последни данни около 1 милион и 500 хиляди са българите, които не са здравно осигурени.
Тя нямат право на безплатно лечение, а само на достъп до спешната помощ.
Здравният министър Десислава Атанасова дори имаше идея да не се издават лични документи на хората с неплатени здравни вноски.

Одобрени са и промени в Закона за здравното осигуряване (ЗЗО), които предвиждат да се отвърже таксата за преглед при лекар от минималната заплата. Занапред тя ще се определя с постановление на Министерския съвет. Промяната се прави заради вдигането на минималната заплата от 270 лв. на 290 лв. Очаква се таксата да бъде фиксирана на 2.70 лв. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

НОВО ПЕТ: Не можеш да продадеш колата, ако дължиш здравни вноски | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
НОВО ПЕТ: Не можеш да продадеш колата, ако дължиш здравни вноски
Автор: Anonymous да 2012-06-04 @ 14:49 EEST
Ako 4ovek si pla6a osigurovkite v 4ujbina, pak li nema da sa prisnavat? Nali sme EU?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди