изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:02 EEST
Нинова: Борисов си прави самооценка като казва, че който пуши е простак    
Политика "Изказването на премиера Бойко Борисов, че който пуши, е простак, е самооценка – той също пуши. Един път да си даде правилна самооценка", коментира соцдепутатката Корнелия Нинова, цитирана от "Стандарт нюз".

Думите на Борисов са от вчера, казани в Мадан пред журналисти по повод влизаща в сила забрана за пушене на обществени места.
Премиерът е убеден, че ако искаме България да е бяла държава, всички щели да спазват закона и ще се самоконтролираме, пише в."24 часа". "Този, който пуши в заведение, е простак", цитира го вестникът. Масово в социалните мрежи той бе цитиран под снимка, на която пуши в заведение.

Днес темата за пушенето особено вълнуваше депутатите, които спазиха забраната и излязоха да пушат пред Народното събрание.
С тези мерки онази цел, която сме си поставили, не се постига, убедена е Нинова. "Смятам, че рано или късно това ще бъде разбрано – може би след няколко месеца ще се види, че законът не работи в този му вид. Очаквам да бъдат внесени промени отново в парламента”, допълни тя.
По думите й ще се наложи през есенната парламентарна сесия да се правят  промени в закона, забраняващ тютюнопушенето на определени места.

Според нея трябва да има места само за пушачи и само за непушачи, както вече било направено на много места в Европа. Но също така не бива и да се ограничават правата на хората, които са решили да се тровят, посочи тя.
"И аз съм пушач и разбирам, че това е лош навик. Самата аз си нося електронната цигара за стаята на ПГ, а иначе излизам навън, за да пуша истинската", обясни депутатът.

"Темата за забраната на тютюнопушенето вече дълго време беше дебатирана, мина гратисният период, има воля за спазване на закона. Мисля, че няма да се върнем назад и да се стигне до законова промяна", коментира обаче пред журналисти в парламента Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС.
Според нея българските граждани ще свикнат със забраната за тютюнопушене. Министърът дори изтъкна, че от първите проверки става ясно, че нарушителите са малко. В на въпрос Атанасова каза, че днес не е палила цигара и ще пуши единствено в къщи.

По-рано днес из кулоарите на парламента се разнесе слухът, че се създава "парламентарна група на пушачите", обявена от депутата от "Атака" Венцислав Лаков. "Тя ще заседава, където и когато трябва - трябва да се помисли за тента, защото като завали дъжд навън, законът трябва да се спазва, въпреки, че е лош", каза той, цитиран от БГНЕС.
Парламентарната ни група е отворена за всички, които искат да се присъединят - в момента сме 5-6 души, продължи в типичния си стил Лаков.
Той се надява групата да изработи своя програма, която да доведе до законодателна промяна.
Лаков напомни, че от забраната страда туризмът и ресторантьорството.

"Съпредседателите на ПГ ще са на ротационен принцип, ще има различни фракции на пурети, пури, леки и тежки цигари. Имаме пълно единомислие за създаването на групата", обясни той.

"Бил съм на места, където и през февруари можеш да пушиш – малко по-бързо, като в казармата", коментира пък зам.-председателят на НС Анастас Анастасов, който е от ГЕРБ.
Депутатът бил наясно с рисковете и последиците от този навик и заяви, че се опитва да откаже цигарите.

Междувременно министърът на културата Вежди Рашидов коментира, че вече ще пуши пред ведомството „измъчвайки се". „Аз съм страстен пушач, но законът е закон", лаконично коментира той, цитиран от Дарик радио.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов обясни, че е непушач, в неговото министерство отдавна не се пуши и "преследва като империалисти" служителите си да спазват забраната, съобщи БТА.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Нинова: Борисов си прави самооценка като казва, че който пуши е простак | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди