изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:46 EEST
Вежди Рашидов: Горд съм, че българската общност в Португалия получи свой храм    
По светаЛисабон. Горд съм, че българската общност в Португалия получи свой храм, заяви днес след освещаването на българската църква „Св. Богородица” в гр. Линда-а-Веля край Лисабон министърът на културата Вежди Рашидов, съобщиха от Министерството на културата. Той е в състава на водената от министър-председателя Бойко Борисов делегация, която днес и утре /4.06.2012/ е на официално посещение в Португалия.


Храмът е предоставен за ползване от Португалската католическа църква и е реконструиран по православния канон със средства от българското правителство. За ремонт, обзавеждане и оборудване на църквата са предоставени 26 хил. евро.
„За да получим храма, са положени усилия и от българската държава в продължение на цяла година, така че зад видимото стои много работа”, уточни още министър Вежди Рашидов.
Министър Рашидов подари на храма специален подарък – църковна утвар за богослуженията. Той присъства на непринудените разговори на представители на българската общност с премиера Бойко Борисов в двора на храма „Св. Богородица”.
„На официалните разговори на българската делегация в понеделник ще обсъдим и конкретни срокове за подписване на нова 3-годишна Програма за културно сътрудничество между България и Португалия”, информира министър Рашидов. Програмата предвижда много активно сътрудничество в областта на творчеството, музейното дело и изпълнителското изкуство.
 


Сходни връзки

Вежди Рашидов: Горд съм, че българската общност в Португалия получи свой храм | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди