изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:41 EEST
Румъния ни сменя в Южен поток?    
По светаНови усложнения могат да възникнат при реализирането на проекта за газопровода „Южен поток". България заплашва да се откаже от него. София не я устройват предлаганите от Русия ставки за транспорт и нормата за рентабилност на проекта, дори при условия, че „Газпром" обеща на България да направи отстъпка от 11% от природния газ, пише днес „Коммерсантъ", цитиран от агенция КРОСС.

 Ако двете страни не се договорят, мястото на България в проекта ще бъде заето от Румъния, въпреки че това ще повиши стойността му.

Вчера, министърът на икономиката, енергетиката и туризма на България Делян Добрев съобщи, че София може и да не подпише до 15 ноември споразумението за строителството на газопровода. Този срок бе назован от президента на Русия Владимир Путин, който заяви, че строителството на „Южен поток" ще започне в края на тази година. България вече се отказа от реализацията на два големи енергийни проекта - АЕЦ "Белене" и нефтопровода „Бургас-Александруполис".

По отношение на „Южен поток", Добрев заяви, че преговорите продължават, но България не е готова да подпише споразумението, тъй като Русия „предяви нови изисквания към финансовия модел на газопровода" преди да се съгласи да предостави отстъпката за природния газ. http://banks.dir.bg

 


Сходни връзки

Румъния ни сменя в Южен поток? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди