изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:21 EEST
ПРОБАЦИЯ ЗА НЕЛИЦЕНЗИРАН ТЪРГОВЕЦ НА ЦВЕТНИ МЕТАЛИ    
Ред и сигурност

Районният съд в Балчик наложи наказа с пробация 21-годишния Д. В. Д. от с. Дончево, община Добричка. Съдът го е признал за виновен в това, че на 29 юли миналата година в с. Сенокос, община Балчик, е изкупувал отпадъци от черни и цветни метали без лиценз, какъвто се изисква по Закона за управление на отпадъците. Мъжът е изкупил 120 килограма железни отпадъци от 49-годишен местен жител.



Д.В.Д. ще търпи наказание пробация с две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и задължителни срещи с пробационен служител за същия период.

Според обвинителния акт, осъденият е нямал средства, за да издържа жената, с която живеел на семейни начала и детето си. Затова пътувал с автомобил из селата и купувал метални отпадъци, които после продавал на фирма, лицензирана за изкупуване на цветни и черни метали.

Търговецът е заловен при полицейска проверка в село Сенокос. На 29 юли миналата година тръгнал заедно с приятелката си за село Сенокос да купува отпадъци от метал с лек автомобил „Опел Корса”. Информирал за изкупуването с мегафон. Спрял пред дома на местен жител, който му продал стари железни предмети – 2 варела, джанта за товарен автомобил, детска шейна и ламарина. Без да теглят желязото, се договорили за цена от 10 лв. и подсъдимият му ги платил. По-късно бил спрян в селото за полицейска проверка. Служителите на реда намерили металните отпадъци в колата. След изземането им те били претеглени и се установило, са в количество 120 кг.

От Министерството на икономиката, енергетиката и туризма са отговорили в хода на разследването, че Д. В. Д. не е лицензиран да извършва търговска дейност с черни и цветни метали.

Мъжът е признал вината си и е подписал споразумение с прокуратурата, въз основа на което е определено наказанието му. Съдът е постановил отпадъците, предмет на престъплението и мегафонът, послужил за извършване на умишленото престъпление, да бъдат отнети в полза на държавата. НДТ

 


Сходни връзки

ПРОБАЦИЯ ЗА НЕЛИЦЕНЗИРАН ТЪРГОВЕЦ НА ЦВЕТНИ МЕТАЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди