изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:35 EEST
Падналата противоградна ракета на покрива на магазин „Метро” в Пловдив е изстреляна от Крумово    
НовиниПловдив. Противоградната ракета, която е паднала на покрива на магазин „Метро” в Пловдив, е била изстреляна от Крумово при обработка на опасен градоносен облак. Това съобщи инж. Пламен Вълков, областен директор на Изпълнителна агенция борба с градушките в Пловдив, който бе на мястото на инцидента, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пловдив.

 В летежа си на височина около 5 км, вследствие на силния вятър и въздушните течения, част от ракетата попада на покрива на магазина. Падналата част е била тежка около 300 грама и не е имало гориво в нея, то е било изгоряло във въздуха. Няма никакви нанесени щети на магазина, нито на хора и автомобили. Според Вълков щастие е, че не е паднала върху автомобили или хора, които да пострадат. По думите му – по принцип има забрана за изстрелване на градови ракети над населени места и магистрали, в случая тя се е отклонила поради силния вятър. Подобни инциденти са рядкост. Днес от полигона в Крумово са били изстреляни 10 ракети за борба с градушките.
В района на магазина няма паника, нито един от служителите на магазина не дава информация за случилото се, тъй като имат официална забрана от централата, но между тях случаят се коментира.
Цветана ТОНЧЕВА
 


Сходни връзки

Падналата противоградна ракета на покрива на магазин „Метро” в Пловдив е изстреляна от Крумово | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди