изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:14 EEST
БДЗП E ПОЧЕТЕН ЧЛЕН НА КЛУБОВЕ В ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ”    
ЕкологияБългарско дружество за защита на птиците стана член на клубовете „Млад природозащитник” и „Млад еколог” в ОУ „Христо Смирненски” в Добрич, съобщиха от дружеството.

При посещението си на езерата в района на проектa на БДЗП за опазване на червеногушата гъска, децата от двата клуба са били толкова вдъхновени от чудния свят на птиците и написали няколко стихчета за ключовия вид: „Птици, нежна какичка, дойде да ни покаже – лоши стрелци да откаже, Червеногушата да спасим и езерата да защитим.”
„GPS си нося на гърба, искам мирно тук да си летя, аз съм мила, сладка птица, хапвам си аз тук пшеница. Белочела имам аз приятелка една, знам, че туй е “моята беда”.”
От БДЗП посочват, че с големите си детските сърца, те оцениха съкровището, с което разполага района, и са се нагърбили да съдействат на екипа на проекта във важната задачата за неговото опазване. Те с нетърпение чакат завръщането на червеногушите гъски през зимата и се надяват да ги видят още по-многобройни. НДТ

 

 


Сходни връзки

БДЗП E ПОЧЕТЕН ЧЛЕН НА КЛУБОВЕ В ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди