изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:24 EEST
Издирването на тримата работници, изчезнали след взривовете край "Петолъчката", ще продължи днес (ОБЗОР)    
НовиниЯмбол. Днес ще продължи издирването на тримата работници след взривовете в склад за утилизация на боеприпаси край стралджанското село Лозенец
Последният по-голям взрив е бил тази нощ около 01.00 часа, каза за Агенция „Фокус” главен инспектор Генчо Иванов, внд директор на ОДМВР – Ямбол.
Сутринта около 05.45 часа е имало три по-леки пукота.


Продължава да има единични взривове. Като цяло обстановката е спокойна, няма паника сред населението. Голяма част от хората са се прибрали по домовете си. Направени са измервания на въздуха и водата и засега всичко е в норми.
Продължава да е отцепена 3-километрова зона за сигурност.
Робот ще проверява района на взривовете, за да се види какво е състоянието, съобщи за „Фокус” Марин Кавръков, областен управител на Сливен.
Днес предстои доста работа основно на групите от армията. Целият район е обсипан с невзривени боеприпаси и трябва да влезе робот, каза той.
Епицентърът на взрива е в цех номер 1. Безпилотен самолет ще облети района, за да се направят снимки. Ще започне и разчистване от специалисти на участъка в района на „Петолъчката”, за да може днес да се пусне трафикът.
Екипи на "Пътна полиция" обезпечават обходните маршрути, които са:
От София за Бургас - КПП отклоняват целия трафик към Ямбол - през Зимница - Стралджа - Лозенец; От Бургас за София маршрутът е Лозенец - Стралджа - Зимница; Пътуващите от Котел се отбиват в Сунгурларе - Карнобат - Айтос - Бургас. Затворен е и пътят Омуртаг – Котел, заради предприетите мерки в района на пътен възел "Петолъчката". Най-близката възможност за преминаване е през Прохода на републиката.
Във връзка с доказване щетите в Лозенец днес комисия, назначена от Митко Андонов ще започне оглед в селото. Днес ЦДГ-Лозенец ще остане затворена. Учениците на СОУ "П.Яворов" от селото по желание на родителите ще бъдат извозени в Стралджа за училище.
Директорът на Дирекция "Медицински дейности" към Министерство на здравеопазването д-р Ивелина Василева посети пациентите, настанени в болницата в Ямбол. Всички пациенти са в добро състояние, не се налага тази вечер никой от тях да бъде транспортиран в София. Това каза пред Агенция "Фокус" д-р Ивелина Георгиева, директор на дирекцията.
Осем пациенти остават тази нощ в МБАЛ - Ямбол. Трима от тях са настанени в травматологията; двама са с фрактури на горните крайници.
Има един пациент с черепно-мозъчна травма и двама с мозъчно сътресение. Двама пациенти са в отделението "Уши, нос, гърло", те са получили увреждания на слуха, вследствие на силните гърмежи по време на взривовете в складовото помещение. За всички тях няма опасност, в добро общо състояние са - каза д-р Георгиева.
Всички пациенти са консултирани със специалисти от София. Няма причини за тревога за състоянието им, каза д-р Георгиева. Пациентите са контактни, разговарят. Някои от пациентите са били с близките си. Те са консултирани от специалисти от Военномедицинска академия (ВМА).
В болницата в Сливен е настанен един мъж, той е в добро общо състояние, за него също няма никаква опасност. Той е консултиран от трима специалисти от болница "Пирогов".
Д-р Ивелина Георгиева е посетила и медицинските екипи, разположени в района на пътен възел "Петолъчката". През нощта там остана един дежурен екип, за да реагира, в случай на необходимост. През деня е имало десет екипа от четири области - Бургас, Стара Загора, Ямбол и Сливен.
Целият екип на Министерство на здравеопазването остава и днес в района и има готовност да се реагира при всяка необходимост, каза д-р Георгиева.
 
 


Сходни връзки

Издирването на тримата работници, изчезнали след взривовете край "Петолъчката", ще продължи днес (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди