изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:31 EEST
Великата китайска стена била дълга 21 196 км    
Китай

Великата китайска стена, за която досега се знаеше, че е дълга 8850 км, се оказва близо три пъти по-дълга - 21 196 км., съобщават местните медии.

Великата китайска стена, за която досега се знаеше, че е дълга 8850 км, се оказва близо три пъти по-дълга - 21 196 км.  / calisto.ekskurzia.com Великата китайска стена, за която досега се знаеше, че е дълга 8850 км, се оказва близо три пъти по-дълга - 21 196 км. / avistratravel.com Великата китайска стена, за която досега се знаеше, че е дълга 8850 км, се оказва близо три пъти по-дълга - 21 196 км.  / media.snimka.bg



Съгласно резултати от изследване, предприето през 2007 г. от Държавната агенция по културноисторическото наследство, общата дължина на това фортификационно съоръжение е почти три пъти по-голяма от известните досега данни, предаде БГНЕС, позовавайки се на световните агенции.

Сериозната разлика се получава от това, че археолозите са измервали само онези участъци от Стената, които са били построени по време на династията Мин (1368-1644 г.).

При новото мащабно изследване са включени всички участъци на Стената и крепостите, изградени в различни периоди на китайската история.

Учените са констатирали, че на много места са се запазили само основите на съоръжението в резултат на естественото остаряване от земетресения, наводнения и бури, но и от човешки фактори като кражба на камъни и тухли и дори превръщане на някои разрушени участъци в земеделски площи.

В момента едва 8,2% от общата дължина на Великата китайска стена са запазили първоначалния си вид от времето, когато са строени при династията Мин, а 74% са със сериозни увреждания.

http://novinite.bg

 


Сходни връзки

Великата китайска стена била дълга 21 196 км | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.20 секунди