изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:12 EEST
Чиновничка на МО отишла до остров Бали след договор за утилизация    
НовиниСлужителка на Министерството на отбраната, която отговаря за контрола по изпълнението на договора за утилизация на боеприпаси с „Берета Трейдинг”, си е почивала на остров Бали на разноски на фирмата. Взривените складове край "Петолъчката" са на фирмата.


Служителката е дадена на Комисията по конфликт на интереси, тъй като е използвала служебното си положение, за да придобие лична облага, каза в парламента министърът на отбраната Аню Ангелов. "Тя скоро ще си получи заслуженото. Това е било конфликт на интереси в началото на 2009 г.", добави той.

"Служителката Х. Ш. отговаря за контрола по изпълнението на договора за утилизация с фирмата „Берета Трейдинг”. В нарушение на законите е била повлияна в поведението си като държавен експерт, тъй като е приела облага от фирмата, обясни пред БНР Филип Златанов, председател на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси.
Той обясни, че жената, която е приела ваучер за туристическо пътуване до екзотична дестинация, е участвала при изготвянето на поръчката, сключването на договора и после при контрола.
Нарушението е било установено по сигнал, който бил доказан лесно.

„Много бързо събрахме документите, включително и платежните нареждания за платените суми на името на „Берета Трейдинг”, каза Златанов.
Служителката е била повикана в комисията за изслушване. Решението на комисията се обжалва пред Административния съд в София, но когато то бъде потвърдено, служителката ще бъде уволнена, поясни Златанов.

Той прогнозира, че обжалванията ще продължат между 9 месеца и 1 година. „С постъпката на този експерт се компрометира цяло едно ведомство, а именно Министерство на отбраната, компрометират се обществените поръчки, които се сключват с такива фирми, още повече тяхната стойност е голяма”, смята той.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Чиновничка на МО отишла до остров Бали след договор за утилизация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди