изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:50 EEST
ВОЛЕЙБОЛНА МАНИЯ В ДОБРИЧ    
СпортДеца от Добрич искат да са новите Матей Казийски и Владо Николов. Домакините от Изида възнаградиха усилията на децата с фланелки

С всеки изминал ден расте интереса към волейболния камп за деца от 8 до 16 години в Добрич. Само за три дни близо 200 деца участваха заниманията в залата на Изида в градския парк „Св. Георги”. Пред погледа на своите родители начинаещите правят своите първи стъпки под ръководството на изявени треньори, а по-големи усвояват тънкостите на интересния спорт.
„Тренирам от година и половина при Петър Пенев, Генчо Цветков и Веселин Великов. Моята цел е да давам най-доброто от себе си и да стана като Матей Казийски, Владо Николов, както и като моите треньори. Те са страхотни и ни показват много интересни неща по време на тернировките”, заяви 9-годишният Руслан Пешев, който е ученик в СОУ „П. Р. Славейков”.
По време на кампа през тази седмица той и останалите деца срещнаха нови приятели. Един от тях е 8-годишният Пенко Йорданов от ОУ „Хр. Ботев”. „В понеделник за първи път дойдох да играя волейбол. Тук има много деца и е забавно. Дори не ми се иска да приключва тренировката. Именно заради това искам да продължа да се занимавам с този спорт”, сподели Пенко.
Сред зрителите в залата бе и 4-годишният Алекс. Той внимателно наблюдаваше изявите на по-големите деца. Сподели, че на този етап ще играе с топката у дома, а като порасне ще започне да тренира волейбол.
Сред новите попълнения е и Велизар Георгиев. Той е на 9 години, а в залата е от началото на седмицата. „Тук е чудесно. Много ми харесва тази игра. Искам да стана състезател и да побеждавам с екипа на Добруджа”, категоричен е Велизар.
„Като цяло децата се увеличават с всеки изминал ден, тъй като родителите са доста добре осведомени от медиите за волейболния камп. Моите наблюдения са, че децата са доволни от треньорите и игрите. Забавляват се, а това е основната идея на кампа. Като треньор мога да кажа, че има много качествени деца. Въпросът е с хубавите условия в спортен комплекс „Изида” и добрите треньори да им се развие потенциала. Много от децата имат своите идоли и искат да преследват техните постижения. Искрено се надявам след този камп интересът към волейбола да се запази и в школата да влязат нови деца. Това ще помогне за основната пирамида, която е нужна във волейбола – колкото по-голяма масовост има при най-малките, толкова по-големи възможности ще има да се изградят като добри състезатели”, заяви треньорът Генчо Цветков.
Домакините от Изида днес зарадваха всички деца, като възнаградиха тяхното старание с фланелки. Следващите тренировки са в четвъртък, петък и събота от 19 до 21 часа.

Снимки от волейболния камп - в профила на Изида във Фейсбук - ТУК




 


Сходни връзки

ВОЛЕЙБОЛНА МАНИЯ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди