изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:13 EEST
Ефективно наказание наложи Районен съд – Балчик, на 30-годишен за държане на хероин    
Ред и сигурностНаказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 6 месеца наложи Районен съд – Балчик, на 30-годишиня В. Н. В. от гр. Балчик.

 Той бе признат за виновен в това, че на 27.08.2010 г. в гр. Балчик без надлежно разрешително е придобил и държал високорискови наркотични вещества – 0,567 гр. хероин на стойност 51,03 лв. За това престъпление той е осъден също да заплати глоба в размер на 2000 лв.

Районен съд – Балчик, постанови В. В. да изтърпи 3 години лишаване от свобода по отложено наказание по присъда на Окръжен съд – Варна. Двете присъди трябва да бъдат излежани при първоначален общ режим в затвор или затворническо общежитие от открит тип.  

Пресцентърът припомня, че според обвинителния акт на 27.08.2010 г. В. В. и двама свидетели по делото, са се уговорили да закупят наркотични вещества. Подсъдимият ангажирал свой познат да ги откара с личния му автомобил до мястото, където щели да получат наркотиците. Те спрели по пътя за Варна на разклон за с. Кантраджиево. Изчакали около 2 часа да дойде друга кола с варненска регистрация, управлявана от неустановено от полицията лице. В. В. се качил в този автомобил и потеглил в посока с. Кранево. След около 15 мин. се върнали и подсъдимият се качил в колата с тримата свидетели. Той споделил, че е закупил хероин на стойност 100 лв. и дал от него на двамата, с които имал уговорка. По пътя за Балчик тримата употребили част от хероина. Останалото количество било иззето от органите на МВР.

Назначената в досъдебното производство физико-химична експертиза е установила, че в откритите 9 опаковки с кафяво прахообразно вещество има общо 0,567 гр. хероин на стойност 51,03 лв.

Присъдата на Районен съд – Балчик, подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Добрич.  

 


Сходни връзки

Ефективно наказание наложи Районен съд – Балчик, на 30-годишен за държане на хероин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди