изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:44 EET
Условно наказание за двама жители на с. Оброчище, отнели телефонен кабел    
Ред и сигурностУсловно наказание от 3 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок наложи Районен съд – Балчик, на 35-годишния Ив. Д. Ив. и на 33-годишния В. Ив. К. от с. Оброчище, община Балчик.

Те бяха признати за виновни за това, че на 01.03.2011 г. и на 2 срещу 3 март 2011 г. при условие на продължавано престъпление в с. Оброчище, община Балчик, чрез използване на технически средства след предварителен сговор помежду си и след предварителен сговор с други четири лица от с. Оброчище, са отнели 45 м телефонен кабел на стойност 119,88 лв. от владението на „БТК” АД с търговско наименование „ВИВАКОМ”, без съгласие на собственика с намерение противозаконно да го присвоят, като до приключване на съдебното следствие откраднатата вещ е била заместена.

Пресцентърът припомня, че според обвинителния акт на 01.03.2011 г. двамата подсъдими отивали в гората за дърва и забелязали, че под мост при с. Оброчище в участък с течаща вода има поставена метална тръба. Те решили да я откраднат и продадат за старо желязо, но видели, че през нея преминава кабел. Към 21 ч. отново отишли до мястото като В. К. носел кирка и прекъснал кабела с удар с нея. Двамата изровили кабела на разстояние около 5 м. Тогава забелязали полицейски автомобил на 200 м от тях,  притеснили се и се прибрали по домовете си.

На другата сутрин подсъдимите се върнали на мястото и установили, че някой е копал, но кабелът е там. Същата вечер те се срещнали с другите четири лица и им разказали за изровения кабел. Заедно се уговорили да го откраднат и кой какъв инструмент да носи. Между 20 ч. и 21 ч. изкопали канал, от който извадили 45 м кабел, който нарязали на парчета с дължина около 2 м. След като почистили кабела от гумената изолация и медните жили били отделени от оловната предпазна обвивка, всичко било предадено в пункт за вторични суровини в Добрич срещу 230 лв. След като платили 30 лв. за транспорта на свидетел по делото, извършителите си разделили по 33 лв.

Назначената по делото ценова експертиза е установила, че стойността на откраднатия телефонен кабел е 119,88 лв.

Делото срещу другите четири лица е приключило със споразумение.

Присъдата на Районен съд – Балчик, подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Добрич.

 


Сходни връзки

Условно наказание за двама жители на с. Оброчище, отнели телефонен кабел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди