изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:06 EEST
„ПЪТУВАНЕ НА ПРЕЗИДЕНТИ” В ДВОРЕЦА И БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА    
НовиниБалчик влиза в обиколката на президентите на водещите френски туроператори


Президентите на 16 от най-големите френски туристически оператори са на посещение в България и част от туристическата им обиколка в страната включва две от забележителностите на Добричка област – Двореца и Ботаническата градина в Балчик.
Франция заема едва 13-о място сред водещите чуждестранни инвеститори в България и шесто по стокообмена ни със страните от ЕС, информират от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Франция е приоритетен пазар за България в областта на туризма. През 2011 г. страната ни е била посетена от близо 180 000 френски туристи. В новата бранд стратегия за сектора приоритет е представянето на България като целогодишна туристическа дестинация чрез специализираните форми на туризъм. Френските туристи предпочитат офертите за културен, СПА и балнео-, еко- и селски туризъм. Затова МИЕТ полага усилия за по-мащабното им популяризиране пред френските делови среди, организации и граждани.
Гостите ще останат в България до 7 юни. Тяхната визита е организирана от авторитетното френско туристическо B2B списание Univers des voyages. То е инициатор на т.нар. "Пътуване на президентите" - едно от най-значимите събития за професионалистите в бранша във Франция. Всяка година топмениджърите на най-големите френски туроператори пътуват съвместно до една държава и се запознават с туристическите й дадености, продукти и пазари. Тази година интересът им е насочен към България. Обиколката включва основно София, Варна, Балчик и ще бъде проследена от екип на Univers des voyages. Включени са посещения също в храм-паметника "Александър Невски", Аладжа манастир, двореца "Евксиноград", Ботаническата градина и Двореца в Балчик. Програмата предлага още сафари с джипове, разходка с ветроход, дегустация на традиционни ястия и напитки, фолклорни и музикални програми и др.
 


Сходни връзки

„ПЪТУВАНЕ НА ПРЕЗИДЕНТИ” В ДВОРЕЦА И БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди