изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:04 EEST
НА СЪБОРА „ТЕКЕТО” ОРГАНИЗИРАТ КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПЕСЕН НА ДОБРА САВОВА    
Новини16-тияТ регионален фолклорен събор Текето ще се проведе на 21 юли от 9 часа край манастира „Свети пророк Илия” – с. Александрия, информират от община Крушари.


Час по-късно ще започне конкурс за най-добро изпълнение на песен на народната певица Добра Савова. Той се организира по случай 80-годишния юбилей на народната певица.За класираните най-добри изпълнения за предвидени парични и предметни награди.
В събора ще вземат участие изпълнители, фолклорни групи и състави от Североизточна България. В програмата му са включени индивидуални и групови певчески изпълнения, танцови състави, както и възстановка на летни обреди и обичаи. Регионалният събор се организира от община Крушари със съдействието на читалищните настоятелства от общината. Могат да участват певчески групи, индивидуални изпълнители,    танцови състави, инструментални групи и индивидуални изпълнители, могат да бъдат представени и летни фолклорни обичаи.
 


Сходни връзки

НА СЪБОРА „ТЕКЕТО” ОРГАНИЗИРАТ КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПЕСЕН НА ДОБРА САВОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди