изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:54 EET
УЧЕНИК ОТ ДОБРИЧ НА СРЕЩА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТА И ОБМУДСМАНА    
НовиниЗаседание на членовете на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето е било организирано по повод 1 юни – Деня на детето.В него е имало и представител на община Добрич. Това е Христо Бекяров, ученик от ЕГ „Гео Милев”.


Заедно с останалите 28 членове на съвета на 1 юни той е бил на посещение в Народното събрание. Там децата са се срещнали с председателя на парламента Цецка Цачева и с парламентарните комисии по образование, младеж и спорта,  и социалната политика. Участниците в заседанието са били приети и от омбудсмана на Република България, пред когото те са изказали своите мнения и становища относно Закона на закрила на детето и Закона за народната просвета. Под ръководството на Калин Каменов, който е председател на ДАЗД, участниците са работили по 4 обучителни модула – „Механизми за структуриране и действие на общински ученически съвети”, „Връзката между образование и бизнессреда”, „Предложения за промяна в НК по отношение агресия и насилие спрямо деца”, „Ролята на медиите като фактор за възпитанието на подрастващите”.
Христо Бекяров е взел активно участие с предложения и становища за изграждане и функциониране на общинските ученически съвети, които от следващата учебна година ще действат като формални младежки структури на територията на общините. По време на заседанието на Съвета на детето са били приети и нови членове, а тези, които поради навършване на пълнолетие го напускат, са получили благодарност за участието си през годините и поздравления.


 


Сходни връзки

УЧЕНИК ОТ ДОБРИЧ НА СРЕЩА С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТА И ОБМУДСМАНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди