изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:48 EEST
АРЕСТ ЗА МЪЖ, НАСИЛИЛ ДЕВОЙКА, КОЯТО С ИЗМАМА СКЛОНИЛ ЗА ПРОСТИТУЦИЯ    
НовиниОкръжният съд в Добрич е потвърдил мярката за неотклонение „задържане под стража”, която е наложена на 46-годишния Ангел Анг. Андр., съобщиха от пресцентъра на съда.


Той е разследван по досъдебно производство на Първо Районно полицейско управление в Добрич за две престъпления. Обвинение е, че през ноември 2006 г. в Добрич и Шумен чрез въвеждане в заблуждение, е набирал, укривал и транспортирал 19-годишна тогава девойка, с цел да бъде използвана за развратни действия. Извършил е това в условията на опасен рецидив. Второто обвинение е за това, че през ноември същата година в Добрич е изнасилил същото момиче с цел въвличане в последващи развратни действия или проституция. При това го е принудил със сила и заплашване.
На 25 януари 2007 г. той напуснал страната. По тази причина досъдебното производство срещу него било спряно. На 8 юли 2010 г. е била издадена Европейска заповед за арест, с която е обявен за международно издирване. На 30 юли миналата година Ангел е арестуван в германския град Дрезден, а на 27 януари тази година е предаден на българските власти. Той има начално образование, не е семеен, безработен е. Осъждан е 8 пъти за тежки умишлени престъпления.
На 30.05.2012 г. Районният съд в Добрич е отхвърлил искането му за промяна на мярката за неотклонение задържане под стража. Той е обжалвал този съдебен акт и е поискал да бъде пуснат под домашен арест или парична гаранция. Според адвоката му, Ангел се нуждаел спешно от хирургична медицинска помощ. Той е заявил още, че не са налице достатъчно доказателства за реална опасност той да се укрие или за извърши друго престъпление. 
Държавното обвинение се е противопоставило на това искане. Прокурорът е посочил, че нужното оперативно лечение е от средна сложност, прави се планово и може да бъде извършено в затворническата болница към Затвора Белене, където пребивава обвиняемият. Определението, с което Окръжен съд – Добрич, е потвърдил най-строгата мярка за неотклонение спрямо Ангел Андр. не подлежи на обжалване и протест.
 


Сходни връзки

АРЕСТ ЗА МЪЖ, НАСИЛИЛ ДЕВОЙКА, КОЯТО С ИЗМАМА СКЛОНИЛ ЗА ПРОСТИТУЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди