изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:50 EEST
Свалят ДДС от зърното    
ЗемеделиеНяма да има ДДС при търговията със зърно. Целта е да се предотврати източването на данъка от държавата с фиктивни сделки. Предложението е направено от финансовия министър Симеон Дянков, обясни министърът на земеделието Мирослав Найденов. Той допълни пред Дарик, че се води разследване на случаите, за които има сигнали и съмнения за измами с ДДС.


"НАП прави в момента анализ и анализът показва, че има изтичане на ДДС от този сектор и затова правителството взима мерки”, обясни министър Найденов.

По думите му, резултатите от направените анализи на свикания миналата седмица извънреден консултативен съвет по зърното показват, че очакваната зърнена реколта тази година като количества ще бъде по-ниска в сравнение с миналогодишната заради лошите климатични условия, но за сметка на това тя ще бъде много по-качествена.

"За изхранването на България са нужни около 1,5 милиона тона пшеница, а ние ще имаме близо 4 милиона. Търговията се очаква да стартира на нива, по-ниски от миналата година. Казано иначе, хлябът няма да поскъпва”, категоричен бе Найденов.
От лошото време обаче пострадаха други сектори, като зеленчукопроизводителите са най-засегнати.
"Търсим мерки за компенсиране на скъпите горива, но не вървим към намаляване на акциза", допълни той. http://www.dartsnews.bg
 


Сходни връзки

Свалят ДДС от зърното | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди