изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:47 EEST
ОЩЕ ИМА МЕСТА ЗА ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ ПО МОРЕТО    
ТуризъмВъпреки че лятото вече неумолимо чука на вратата, все още не е късно да се направят резервации за лятна почивка, показа проверка на медията ни. Ръководителят на туристическия отдел в Каварна Коста Аргиров заяви, че свободни места в хотелите в Каварна има от средата на юни, в това число и в хотелите в местността "Иканталъка", като цените на човек на база нощувка със закуска в двойна стая са 15-20 лв.

 От началото на юли те ще скочат с по около 10 на сто, каза Аргиров. По-скъпо излиза, ако изберете почивка в четиризвездния хотел "Отдих" в Каварна, където в момента двойната стая на база нощувка със засука е 80 лв. Аргиров допълни, че очаква до 15 юни да бъде готов и да отвори врати и комплекс "Русалка". Засега още не е ясно Преди време пред медиите управителят на туристически холдинг "Русалка Холидейз" Е. Банева сподели, че тази година ваканционното селище няма да работи на база "Ол инклузив", като нощувката ще е 25 лв., а всеки турист ще може да избира и да си доплати закуска, обяд и вечеря или в комплекса, или някъде в множеството отворени вече нови заведения в близост до селището. Към момента обядът средно излиза 8-10 лв. на човек в заведенията в града, а вечерята – между 10-12 лв., каза още К. Аргиров. През юли очаква цените за обяд и вечеря в заведенията да се повишат средно с около 2-3 лв.

В Балчик масово хотелите продават почивка на база нощувка със закуска. В хотел "Лотос" до 20 юни може да се резервира отдих в двойна стая на база нощувка със закуска за 60 лв. От 21 юни до 5 юли цената на двойната стая на тази база става с 10 лв. повече. Гостите на "Лотос" ползват отстъпки в ресторанта за обяд и вечеря.

В четиризвездния "Мистрал" в Балчик от 10 юни до 1 юли двойната стая на база нощувка със закуска е 110 лв., а от 1 юли до 10 юли става 119 лв. В пиковия сезон двойната стая със закуска там е 130 лв. Хотелите в Балчик не могат да предложат екстра чадър и шезлонг на плажа. Проверка на медията ни установи, че за събиране на тен туристът трябва да плати 5 лв. за чадър, още 5 лв. за шезлонг и ако иска и шалте – допълнително 2 лв.

Гостите на Албена, който е най-големия курорт по добруджанското Черноморие, ползват безплатни чадър и два шезлонга на двойна стая. За тези, които обаче идват само за ден да съберат тен, през лятото сянката на плажа ще им коства 6 лв. за чадър, още толкова, ако искат да наемат шезлог и допълнителни 3 лв. за шалте. Албена, която е стопанин на плажната ивица има специални зони, където дошлите само за ден на плаж, могат да поставят свой чадър, защото ивицата е свободна. НДТ

 


Сходни връзки

ОЩЕ ИМА МЕСТА ЗА ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ ПО МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди