изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:59 EEST
ЗИЛ ПРЕЛЕТЯ ПРЕЗ БУЛЕВАРД И ПОМЕТЕ ДЕТЕ НА ВЕЛОСИПЕД    
НовиниТежко товарен автомобил ЗИЛ на "Пътно строителство" предизвика тежка катастрофа вчера следобед по бул. "Русия" в Добрич, в района на СОУ "Св. Климент Охридски", след като с висока скорост прелетя над булеварда. По пътя си помете  момиче на велосипед, ранени са шофьорът и работник.
11.07.2012 Тежко товарен автомобил ЗИЛ на "Пътно строителство" предизвика тежка катастрофа вчера следобед по бул. "Русия" в Добрич, в района на СОУ "Св. Климент Охридски", след като с висока скорост прелетя над булеварда. По пътя си помете  момиче на велосипед, ранени са шофьорът и работник. 11.07.2012 Тежко товарен автомобил ЗИЛ на "Пътно строителство" предизвика тежка катастрофа вчера следобед по бул. "Русия" в Добрич, в района на СОУ "Св. Климент Охридски", след като с висока скорост прелетя над булеварда. По пътя си помете момиче на велосипед, ранени са шофьорът и работник.


Сигнал за тежкото пътно-транспортно произшествие е подаден на тел. 112 в 15.30 часа, казаха от Областната дирекция на МВР. Работници на "Пътно строителство" извършвали ремонтни дейности по стръмната улица, която преминава покрай СОУ "Св. Климент Охридски", научи НДТ. ЗИЛ-ът бил спрян, шофьорът му слязъл да запали компресора. В това време тежкотоварната машина тръгнала сама надолу. Най-вероятно е отказала спирачната система, коментираха запознати. Според тях, тежкият компресор, който няма спирачки, допълнително е увеличил скоростта на товарния автомобил. ЗИЛ-ът прелетял през дясното платно на движени, през разделителната градинка, през лявото платно и се блъснал в дърво. Когато видял, че тежката машина тръгва надолу, шофьорът й успял да се качи в нея. В района на храма "Св. Климент Охридски" успял да скочи в движение. Същото сторил и работникът на "Пътно строителство", който бил във возилото.
Малко след катастрофата живеещи в блоковете до булеварда бяха около местопроизшествието. Те разказаха, че се е чул страхотен удар. Една от жените слязла от апартамента си и видяла на платното блъснатото дете. "Вдигнах го и се развиках да извикат Бърза помощ", разказа тя за НДТ. 
Пострадалото дете е момиче, на видима възраст 13-14 години. До редакционното приключване на броя самоличността му не бе установена - в себе си нямало документ за това, а мобилният му телефон бил натрошен от удара. Момичето е настанено в реанимацията на болницата в Добрич, в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма. Шофьорът на ЗИЛ-а също е в реанимация, а работникът - в Отделението по неврохирургия.
Крайно време е тази улица да бъде затворена, категорична бе за НДТ Юлияна Герасимова - директор на СОУ "Св. Климент Охридски". Ако беше през междучасие и имаше много деца можеше да стане голяма трагедия, допълни тя. Герасимова припомни, че преди време след докладни от ръководството на училището улицата била затворена. Последвали обаче жалби от собственик на магазин, на шофьори - че не могат да излизат, и движението по нея било възстановено. НДТ 


 


Сходни връзки

ЗИЛ ПРЕЛЕТЯ ПРЕЗ БУЛЕВАРД И ПОМЕТЕ ДЕТЕ НА ВЕЛОСИПЕД | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗИЛ ПРЕЛЕТЯ ПРЕЗ БУЛЕВАРД И ПОМЕТЕ ДЕТЕ НА ВЕЛОСИПЕД
Автор: Anonymous да 2012-06-12 @ 07:25 EEST
Видима възраст колко часа????Оправете си статията !И какво е това помете ,малко уважение,намерихте си сензация.....


ЗИЛ ПРЕЛЕТЯ ПРЕЗ БУЛЕВАРД И ПОМЕТЕ ДЕТЕ НА ВЕЛОСИПЕД
Автор: Anonymous да 2012-06-12 @ 10:00 EEST

Тази улица няма как да бъде затворена, защото другият излаз от горното ниво към булеварда е километри настрани... А нещастния случай си е нещастен случай - авария може да се случи всекиму. Проблемът е, че ние късно анализираме обстановката. Така беше със "затварянето" в едната посока на ул. "Отец Паисий", така е и със затворената в едната  посока улица "Панайот Хитов". Там, до митницата постоянно кривят знака за "забранено влизането" по посока на болницата и е въпрос на време някой да влезе в насрещното и да се блъсне челно. 

Иначе гледам и как "ремонтират" улиците. Първо събират стария асфалт, вероятно заради някаква нова японска разработка по асфалтиране на пътища. Второ - дупките се делят на "общински" и други. Трето - някога улиците в добрич ще придобият ли профил? Безсмислено е да се "кърпи", когато наесен водата пак ще отвори дупките, поради неправилна денивелация. Както и да е... Важното е заплати в общината да има, пък хората - те ще се оправят... Но е жалко така... :-(

 

ЗИЛ ПРЕЛЕТЯ ПРЕЗ БУЛЕВАРД И ПОМЕТЕ ДЕТЕ НА ВЕЛОСИПЕД
Автор: Anonymous да 2012-06-12 @ 10:57 EEST
''явно отказали спирачките''- еми ще откажат,  машина от комунистическо време.   Какви нови машини има? Продължават си със старата техника и после спирачките са виновни.
ЗИЛ ПРЕЛЕТЯ ПРЕЗ БУЛЕВАРД И ПОМЕТЕ ДЕТЕ НА ВЕЛОСИПЕД
Автор: Anonymous да 2012-06-13 @ 19:12 EEST

Иначе Зеленченков се почуди какви ли джипове да си купува а работниците му си рискуват здравето и живота за няколкостотин лева.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди