изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:55 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

През изминалите почивни дни са регистрирани 11 криминални престъпления.



           

            За времето от 8:00 часа на 09.06.2012 г. до 10:00 часа 10.06.2012 г., неизвестен извършител, чрез взломяване на врата е проникнал в частен дом в гр. Добрич. От извършения оглед е установена кражба на лаптоп и ръчен часовник. 

            По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУП гр. Добрич.

 

            На 10 юни в 10:00 часа, в РУП Генерал Тошево е получено съобщение за кражба на медни проводници. От извършения оглед е установено, че неизвестен извършител, чрез срязване е извършил кражба приблизително 850 метра меден електрически проводник от седем междустълбия в с. Краище. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Ген. Тошево.

 

            Задържаха 35 годишен с криминално досие.

 

            На 9 юни, в РУП Ген. Тошево, е получено съобщение за кражба на имущество от частен имот на територията на с. Йовково. При извършения оглед е установена, кражбата на 45 броя дървени греди. От незабавно извършените оперативно издирвателни мероприятия, полицаи на РУП гр. Генерал Тошево, откриват гредите обект на кражбата в частен имот находящ се в село Кардам. Служителите, успяват и да установят извършителя на кражбата, М.К. (35г.) от гр. Добрич , който прави пълни самопризнания за престъпното деяние. По случая е образувано досъдебно производство.

           

            Четирима водачи на МПС, шофирали след употреба на алкохол са установени през изминалите дни.

 

            На 9 юни, около 0:55 часа в близост до МБАЛ Балчик, полицейски патрул на РУП Балчик, спират за проверка лек автомобил „БМВ” с пазарджишка регистрация. При извършената проверка за алкохол с техническо средство, цифровия индикатор отчита 1,99 промила. Взета е кръвна проба по надлежния ред за химически анализ. В хода на проверката се установява, че същият не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. За срок от 24 часа в РУП Балчик е задържан водача на МПС – Й.И. (20г.). Съставен е акт за установяване на административно нарушение. По случая е образувано е досъдебно производство.

 

            На 9 юни, около 22:10 часа в село Кочмар, община Тервел, в посока с. Карапелит, автопатрул на пътна полиция, спира за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от Т.Т. (55г.) от гр. Добрич. При извършената проверка за алкохол, с техническо средство е установено наличието на 1.29 промила. Взета е кръвна проба по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Тервел.

 

            За срок от 24 часа е задържан С.Б. (41г.) от с. Безмер. На 9 юни около 23:00 часа, в гр. Тервел, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”. При извършената проверка с техническо средство, уредът отчита 1,39 промила наличие на алкохол. Установено е, че водача е неправоспособен и не притежава свидетелство за управление на МПС. Образувано е досъдебно производство по описа на РУП Тервел.

 

            На 10 юни, около 23:45 часа , по булевард „Трети Март” в гр. Добрич, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Опел Кадет”. При извършената проверка с техническо средство е установено наличието на 1,29 промила алкохол в кръвта.  За срок от 24 часа е задържан водача на автомобила Р.П. (27г.) от село Стефан Караджа. Образувано е досъдебно производство по описа на Първо РУП гр. Добрич.

 

              През изминалите почивни дни, Контролните органи са съставили, 104 акта и 122 фиша. Регистрирани са 5 пътно – транспортни произшествия.

 

            На 9 юни около 7:45 часа по пътя село Победа – град Добрич, е възникнало ПТП.  Лек автомобил „Фолксваген Голф”, управляван от С.Т. (38г.) от село Победа, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над моторното превозно средство, напуска пътното платно и се удря в крайпътно дърво вдясно по посоката си на движение. Вследствие на настъпилото ПТП, водача е отведен в МБАЛ Добрич с натъртвания, без опасност за живота.

            По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУП, гр. Добрич.

 

            На територията на ОД МВР Добрич, през изминалите почивни дни са регистрирани 2 пожара без сериозни материални загуби.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди