изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:40 EEST
ИЗДАТЕЛИ С ПРАВОСЪДНИ ПРОБЛЕМИ ПРОБЛЕМИ МОЛЯТ БРЮКСЕЛ ЗА ПАРАВАН    
Новини

Д Е К Л А Р А Ц И Я на Български медиен съюз относно състоялата се в Брюксел медийна среща, инспирирана от политическата група АЛДЕ




 

 

Ние, членовете на Българският медиен съюз, категорично възразяваме срещу опитите за политическа намеса в работата на българските журналисти и издатели, направени на организираната сепаративна медийна среща в Брюксел с участието на представители на европейски институции и правозащитни организации.

Неясно  финансиране, избирателно поканени български журналисти, отчетлив политически подтекст и откровени доноси срещу България характеризират събитието, насочено изцяло към компрометиране на медиите у нас.

За нас са крайно неприемливи декларираните намерения, изразени на тази среща, за „разследване на свободата на словото в България“. Нека кажем ясно – свободата не се разследва.  Разследването на свободата означава край на демокрацията.

Очевидно българските “политици и издатели”, организатори на  брюкселския фарс,  не си дават сметка за реалните поражения, които нанасят върху името и авторитета на българските медии и България.

Убедени сме, че европейските участници в срещата, начело с Зам. Председателя на ЕК и еврокомисар по информационните технологии и медиите, госпожа Нели Крус, ще разберат, че са били сериозно подведени от организаторите относно легитимността на събитието. Те със сигурност ще разберат, че по-голямата част от българските медии и медийни организации съзнателно са игнорирани от срещата.

 

В Брюксел всъщност бе направен опит от “издателя” Любомир Павлов  да прехвърли своите корпоративни и лични финансови и правосъдни проблеми върху свободата на словото в България. Ръководеният от него съюз беше напуснат от по- голямата част от членовете си заради желанието на г-н Павлов да използва организацията за свои лични цели, което той продължава активно да върши.

Като изразяваме още веднъж категоричното си несъгласие с опитите за политическа намеса в свободата на българските медии и въвличането в подобни действия на високопоставени представители на европейски институции, ние, членовете на Българския медиен съюз заявяваме, че ще  използваме целия си авторитет и позиции, за да спрем охулването и маргинализирането на българската журналистика от всеки, случайно или не, обслужващ подобни намерения.

София, 11 юни 2012 год.

 

Управителен съвет на Български медиен съюз

Валери Запрянов, Тодор Батков, Светлана Шаренкова, Димитър Друмев, Мартин Радославов, Тошо Тошев, Делян Пеевски, Васил Захариев, Петьо Блъсков, Красимир Узунов, Бистра Георгиева, Гриша Камбуров и Иван Бунков

 

 


Сходни връзки

ИЗДАТЕЛИ С ПРАВОСЪДНИ ПРОБЛЕМИ ПРОБЛЕМИ МОЛЯТ БРЮКСЕЛ ЗА ПАРАВАН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди