изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:30 EEST
Йордан Лечков с 2,5 г. условна присъда за злоупотреби в Община Сливен    
Ред и сигурност

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков беше осъден на 2 години и 6 месеца условно лишаване от свобода по обвинения в злоупотреба със служебно положение, довело до ощетяване на Община Сливен. Окръжният съд в Ямбол му определи и 3-годишен изпитателен срок, предаде „Дарик“.



Делото се гледа за втори път от нов състав на Ямболския съд, след като на 15 март 2012 г. Бургаският апелативен съд отмени тригодишната условна присъда на Лечков от септември 2011 г. по същите обвинения.

Прокуратурата обвинява бившия кмет на Сливен в злоупотреба със служебно положение, довело до ощетяване на Община Сливен в размер на 904 000 лв.

В качеството си на кмет Лечков е нарушил Закона за общинската собственост и Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост и в периода август 2008 г. - февруари 2010 г. той е предоставил за ползване без наем общински имот - бившия зенитен полк - на четири частни фирми.

Съдът в Ямбол прие, че има безспорни доказателства, че Йордан Лечков лично е допуснал дружествата „Хидросистеми“, „ЛТБ България“, „Еко бул агро“ ЕООД и „Булгейт“ на територията на поделението в Сливен, без да проведе публичен търг или публично оповестен конкурс.

След прочитането на присъдата Йордан Лечков заяви, че е невинен и че ще обжалва и тази присъда пред по-горна инстанция.

В средата на май по друго дело Старозагорският окръжен съд осъди бившия кмет на Сливен  на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок.

Магистратите му наложиха и забрана да заема отговорни длъжности в общинската и държавната администрация в продължение на 3 г.

Съдът намери за виновен Йордан Лечков в това, че като кмет на 19 февруари 2010 г. е превишил правата си и ощетил държавата с 14 642 лева.

http://novinite.bg

 


Сходни връзки

Йордан Лечков с 2,5 г. условна присъда за злоупотреби в Община Сливен | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.52 секунди