изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:01 EEST
Галерия: Италианец рисува по голи българки    
Любопитно

На 20 юни от 18,30 ч в Националната галерия за чуждестранно изкуство ще се състои откриване на изложбата “Български видения” на Силвио Формикети. Италианският художник е представител на европейския абстрактен експресионизъм. Последните му творби ще бъдат изложени за първи път в България в рамките на културните дни на Италия у нас. Последните му творби ще бъдат изложени за първи път в България.

На 20 юни от 18,30 ч в Националната галерия за чуждестранно изкуство ще се състои откриване на изложбата “Български видения” на Силвио Формикети. На 20 юни от 18,30 ч в Националната галерия за чуждестранно изкуство ще се състои откриване на изложбата “Български видения” на Силвио Формикети. На 20 юни от 18,30 ч в Националната галерия за чуждестранно изкуство ще се състои откриване на изложбата “Български видения” на Силвио Формикети.



  Те са специално подбрани за случая, тъй като според автора представляват дълбоката връзка, която съществува между Италия и България. На събитието ще присъства самият Формикети, който специално за гостите, уважили събитието, ще направи една изключителна демонстрация - ще изрисува телата на два модела на живо. Вечерта ще завърши с коктейл, а изложбата ще остане отворена за посетители до 9 юли.

Куратор на събитието е Ирина Мутафчиева.

Експозицията е част от деветото издание на "Италиански фестивал" в София. Градинката пред "Кристал" в София ще се превърне в сцена на фестивала, който ще продължи до края на месеца.

Организатори на проявата са Столичната община, италианското посолство и културния институт на Италия в София. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Галерия: Италианец рисува по голи българки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди