изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 13:26 EEST
КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ HRC В ПРАЗНИК НА АРАБСКАТА КУХНЯ НА МВнР    
Новини

Празникът на арабската кухня събра дипломати и любители на вкусната храна в Министерството на външните работи в събота, демонстрирайки алтернативен начин за изграждане на връзките между държави и народи. Събитието беше организирано от министерството съвместно с посолствата на арабските държави у нас, подкрепено от Евро-Ток България и Кулинарна академия HRC-Добрич, и се проведе в изключително приятна и неформална обстановка – паркът в двора на МВнР.



 

Там всяка от представените арабски държави беше отрупала с характерни за своят регион ястия – от ориз и агнешко с различни люти подправки през сиропирани сладкиши до традиционните арабски кафе и чай.

Представители от страна на Кулинарна академия HRC бяха двама студенти - от България и Дубай, които асистираха на готвачите и демонстрираха интернационалността на кулинарното изкуство.

Празникът откри министър Николай Младенов, придружаван от посланиците на Ирак, Йемен, Катар, Кувейт, Либия, Мароко, Палестина, Судан и Оман. „Без значение дали живеем в Европа, в Азия или в Африка, ние имаме много общи неща и трябва да се научим да им се радваме, да ги споделяме и да ги развиваме, заяви министърът в обръщението си. Днес имаме прекрасен повод да видим това, което често ни убягва - богатството на арабския свят най-вече в неговата кухня”, допълни той.

След официалната докато гостите се наслаждаваха на разнообразните специалитети, самите посланици на арабските страни разясняваха кулинарните традиции на своите държави и рецептите, по които са приготвени отделните ястия. НДТ

 


Сходни връзки

КУЛИНАРНА АКАДЕМИЯ HRC В ПРАЗНИК НА АРАБСКАТА КУХНЯ НА МВнР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди