изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:54 EEST
ИЗБРАНА Е ФИРМАТА ЗА ИНТЕГРИРАНИТЕ ПЛАНОВЕ НА ДОБРИЧ    
Новини

Приключила е работа комисията, която трябваше да оцени трите подадени оферти за конкурса за избор на изпълнител на дейностите по проект за интегрираните планове за градско възстановяване и развитие на Добрич, съобщи зам.-кметът Надежда Петкова. Срокът за обжалване на решението й е изтекъл.



Спечелил е консорциум „Добрич 2020”, в който участват „Национален център за интегрирано развитие” АД и „Велдър консулт” АД. Предстои да започнат публичните обсъждания в рамките на процеса по разработване на плановете.

Проектът, който е финансиран по

Оперативна програма „Регионално развитие” има за цел да формулира визията за развитие на Добрич до 2020 г. Разработените интегрирани планове за развитие ще са основата за кандидатстване с проекти през следващия програмния период 2014-2020 година.

Проектът предвижда да се разработят интегрирани планове за развитие на три зони в Добрич. Първата зона е със социален характер, с наболели градски проблеми, като лош жилищен фонд и недостатъчно услуги за населението. Такава зона може да бъде кв. „Балик”, където има възможност да се привлече ресурс за цялостно благоустройство, включително мерки за енергийна ефективност на жилищните блокове.

Втората зона е с градски характер - напр. централната градска част и прилежащи територии, които изпълняват много публични функции и имат необходимост от нов европейски облик. Третата може да бъде бизнес зона. НДТ

 

 


Сходни връзки

ИЗБРАНА Е ФИРМАТА ЗА ИНТЕГРИРАНИТЕ ПЛАНОВЕ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди