изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:34 EET
Окръжен съд – Добрич, отложи дело за умишлено убийство по искане на наследниците на пострадалата    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, отложи заради противоречия между наследниците на пострадалата и техния повереник, наказателно дело срещу 76-годишния Георги В. Кр. от с. Врачанци, община Добричка. Той е подсъдим по обвинение в това, че на 30.09.2011 г. в с. Врачанци, умишлено е умъртвил 66-годишна жена от същото село.

В съдебното заседание днес адвокатът на двамата синове на пострадалата заяви, че се отказва да ги представлява. Наследниците й казаха, че искат да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци по делото и желаят да наемат нов адвокат. Окръжен съд – Добрич, им даде тази възможност, но ги задължи в срок до 20.06.2012 г. да заявят писмено, дали са ангажирали адвокат, за да им бъде назначен при необходимост служебен защитник.

Процесът ще продължи на 26.06.2012  г.

Пресцентърът уточнява, че според обвинителния акт подсъдимият и сестра му живеели в отделни къщи в с. Врачанци. Домовете им били в общ имот, за който водели спорове, включително по съдебен ред.

На 30.09.2011 г. за пореден път между брата и сестрата възникнал конфликт на кого да остане имотът. Разправията продължила в саята, от където изкарвали шума и бали с люцерна и слама. Пострадалата искала Георги Кр. да изнесе своите вещи от там, за да складира тя царевица. Подсъдимият й казвал, че саята е негова и тя няма какво да прави там. Свидетел на разправията бил мъж от селото, който помагал да свършат работата. Около 16 ч. той тръгнал към дома си, а спорът между брата и сестрата прераснал във физическо насилие.

Георги Кр. нанесъл на 66-годишната жена множество удари по тялото и главата й с тоягата, който ползвал като бастун. Пострадалата починала от ударите, а брат й се прибрал в къщата си и съобщил за случилото се на тел. 112.

Изготвената по делото съдебно-медицинска експертиза посочва като причина за смъртта на 66-годишната черепно-мозъчна травма с масивен кръвоизлив под мозъчните обвивки в областта на мозъчния ствол, довел до притискане на жизненоважните центрове на дишането и сърдечната дейност.

Георги Кр. е пенсионер, не е осъждан. 

 

14.06.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд    

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, отложи дело за умишлено убийство по искане на наследниците на пострадалата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди