изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:29 EET
ПЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СОУ "П.Р. СЛАВЕЙКОВ" ПРИЕТИ В БОЛНИЦИ    
Новини23-ма петокласници от СОУ "П.Р. Славейков" са приети в болниците в Добрич и Варна след като са получили симптоми за хранително отравяне по време на екскурзия в комплекс "Барите" край варненското село Чернево, научи НДТ.

Пет деца са в инфекциозното отделение на МБАЛ "Св. Анна" във Варна, а други 18 тази сутрин са приети в добричката болница, след като децата са били транспортирани до града. Групата от 54-ма петокласници заедно с ръководителите си били на екскурзия в комплекс "Барите", като пристигнали в сряда, а връщането е трябвало да бъде в петък. В четвъртък вечерта няколко деца не се почувствали добре, започнали да повръщат и била извикана Спешна помощ, като пет от децата, заедно с ръководител са били откарани в болница във Варна, където са приети в инфекциозно отделение. Зам.-директорът на училището Марияна Петрова разказа пред репортер на НДТ, който я намери на входа на Спешното отделение на добричката болница, че в четвъртък децата са закусвали баница. За обяд имали някаква супа и мусака, като не всички били яли от супата, а вечерята била кюфтета на скара с пържени картофи. "Повръщането започнало малко след вечерята. Първите, които са били зле са настанени още снощи /б.а. - в четвъртък вечерта/ в болница във Варна. Днес рано сутринта изпратихме автобуси да ги приберат, като никой не е закусвал. Дори децата, които не се чувстваха добре бяха в отделен автобус, който ги докара директно пред Спешното отделение на болницата в Добрич. Тук бяха прегледани и настанени в инфекциозното отделение - общо 18 деца" - разказа Петрова. Тя добави, че са посъветвали родителите на здравите хлапета да ги наблюдават и при неразположение да потърсят лекарска помощ. Тъй като комплексът има и открит басейн, инспектори са взели проби за анализ както от храната, така и от басейна, допълни още зам.-директорът като се чакат резултатите. НДТ се свързан със собственика на комплекса Михаил Кателиев, който по телефона заяви: "Не мога да си обясня какво се случи. Комплексът ни работи от 6 години целогодишно. Ние посрещаме и чужденци. Никога до сега не сме имали такъв проблем. Още снощи /б.а. - в четвъртък вечерта/ извикахме линейка. Аз лично поддържам връзка с болницата, за да се осведомявам за децата. В момента има инспектори, които правят пълна проверка. Хигиената ни е на много високо ниво и контролът също. Аз самият искам да разбера как стана, но смятам, че се касае за прегряване, защото през целия ден в четвъртък децата бяха на басейна" - сподели още Кателиев.
В ранния следобед на редакционната поща директорът на СОУ "П.Р. Славейков" Георги Георгиев изпрати благодарствено писмо, което публикуваме в пълния му вид

Уважаеми съграждани !

Днес, на фона на постоянните черни краски и коментари за корупция и бюрокрация аз, като гражданин и директор на училище, без да имам пряк достъп до институциите, а само по телефона, се обнадеждих, че и в нашата държава нещата могат да се случват добре!
След установяване на стомашно разстройство на екскурзионна група ученици и подаване на сигнал в Спешно отделение -  Варна, реакцията на лекарските екипи е много бърза и адекватна (малко след полунощ). Сутринта,  след подаване на сигнала, първо в РЗИ – Добрич, Спешна помощ – Добрич и РИО,  всяка от  съответните институции  направи перфектна организация по приемане както на децата със симптоми на заболяване, така и на здравите деца.
Затова, уважаеми съграждани, изказвам огромната си благодарност, уважение и възхищение към ръководителите на РЗИ, Спешна помощ, РИО, кметски екип гр. Добрич за създадения модел на реакция и отношение към хора, изпаднали в проблемна ситуация.
Благодаря на:
 д-р Моллова от Инфекциозно отделение – „Света Ана” гр. Варна;
д-р Иванова от РЗИ – гр. Добрич;
д-р Бисер Ботев – Спешна помощ гр. Добрич
д-р Ананиев – директор на МБАЛ – Добрич

Обнадежден съм, че в нашата държава има и отговорни хора и че нещата могат да стават и по цивилизован – европейски  - български модел, въпреки всичко.

Благодаря Ви!

Директор на СОУ „Петко Рачов Славейков” – град Добрич
Георги Павлов Георгиев


 

 


Сходни връзки

ПЕТОКЛАСНИЦИ ОТ СОУ "П.Р. СЛАВЕЙКОВ" ПРИЕТИ В БОЛНИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди