изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:28 EET
Условно наказание получи 31-годишен от с. Оброчище, изтеглил пари от чужда дебитна карта    
Ред и сигурностНаказание 3 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок, наложи Окръжен съд – Добрич, на 31-годишния Янко Ст. Ас. от Добрич. Той бе признат за виновен в това, че на 22.06.2011 г. при условията на продължавано престъпление в с. Оброчище, област Добрич, е използвал платежен инструмент – дебитна карта в 20.23.21 ч. и в 20.24.22 ч. без съгласието на титуляра й, като вторият път е изтеглил сумата от 141 лв. и деянието не съставлява по-тежко престъпление. Той е осъден да заплати и глоба в размер на 141 лв.

 

По молба на адвоката на Янко Ас. и след като той призна вината си, съдебният състав допусна делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Предвид този институт и многобройните смекчаващи вината му обстоятелства, Окръжна прокуратура – Добрич, предложи на подсъдимия да бъде наложено наказание 3 месеца лишаване от свобода - под минималния, предвиден в закона размер, и то да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години. Адвокатът на защитата също поиска наказание под минималния размер. Янко Ас. заяви пред съда, че се извинява за извършеното от него.

Пресцентърът припомня, че според обвинителния акт през месец юни 2011 г. пострадалата – жителка на с. Оброчище, е дала дебитната си карта на мъжа, с когото живеела на съпружески начала, за да изтегли пари. Тя написала ПИН-кода на листче. Мъжът работел като общ работник.  Той не успял да изтегли пари и оставил дебитната карта и листчето с ПИН-кода в жабката на микробуса си. В следващите дни той потърсил там дебитната карта и листчето, но не ги намерил. Пострадалата посетила клон на банката и уведомила за липсата. Там й съобщили, че от дебитната й карта е извършено теглене на 141 лв. от банкомат в с. Оброчище. Жената уведомила полицията за случилото се.

Разследването е установило, че деянието е извършено от Янко Ас., който работил през лятото на 2011 г. заедно с братовчед си – мъжа на пострадалата. Подсъдимият бил открил дебитната карта и листчето с ПИН-кода в жабката на микробуса и ги взел. Като се прибрал от работа в с. Оброчище, той отишъл до АТМ-устройство и изтеглил сумата от 141 лв. от картата. Известно време след това подсъдимият разказал на братовчед си какво е направил.

Янко Ас. има начално образование, не е семеен, безработен е, осъждан.

Присъдата на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна.

 

18.06.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Условно наказание получи 31-годишен от с. Оброчище, изтеглил пари от чужда дебитна карта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди