изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:42 EEST
”Мюсюлмански братя” обявиха своя кандидат за спечелил изборите за президент в Египет    
По светаИслямисткото движение "Мюсюлмански братя" обяви днес, че кандидатът му Мохамед Морси е спечелил първите свободни президентски избори в Египет, побеждавайки Ахмед Шафик - последния премиер от режима на сваления държавен глава Хосни Мубарак, съобщиха световните агенции.

"Доктор Мохамед Морси е първият избран от народа президент на републиката", обяви в кратки съобщения в Туитър и на официалния си сайт в интернет политическото крило на движението - партията за свобода и справедливост, оглавявана от Морси. Това твърдение се основава на оповестени от "Мюсюлмански братя" резултати от преброяването на гласовете в 95 процента от 13-те хиляди избирателни секции в страната. Според тях Морси получава 52 процента, а опонентът му Шафик - 48 процента, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Говорителят на движението Халед ал Казаз заяви пред журналисти, че Морси е спечелил 12,4 милиона гласа (53 процента) срещу 9,5 милиона (47 процента) за Шафик, след преброяване на 23,8 милиона бюлетини в 12 448 от общо 13 000 избирателни секции.

Окончателните официални резултати се очаква да бъдат обявени в четвъртък.

"Аз ще бъда президент на всички египтяни - мюсюлмани и християни", заяви Морси на пресконференция в Кайро. Той добави, че няма да търси "отмъщение или разчистване на сметки". "Всички ние сме братя в една и съща страна", увери ислямистът, който обеща да работи "ръка за ръка с египтяните за по-добро бъдеще, за свободата, демокрацията и мира".

Говорителят на Шафик - Ахмад Сархан, отказа да коментира обявяването на победата на ислямисткия кандидат. "Аз не давам фалшиви цифри, както правят те", заяви той пред журналисти, цитиран от Франс прес и БТА. Представител на изборния щаб на Шафик увери, че щабът разполага с данни, според които именно той е начело с 52 процента от гласовете, но за да не бъде нарушен законът, няма да оповестява цифрите. http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

”Мюсюлмански братя” обявиха своя кандидат за спечелил изборите за президент в Египет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди