изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:00 EEST
ТРИ ДЕЦА НА ИЗИДА ДОСТИГНАХА ДО ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ТУРНИРИ В РУМЪНИЯ    
СпортНови български победи постигнаха четири деца от тенис клуб Изида (Добрич) в турнирите за купа „TDC Mamaia” в Румъния, като три от тях останаха на крачка от финала.

Състезанията бяха от серията Gold турнири на румънската федерация.
При най-малките 7-годишната Михаела Йорданова се превърна в приятната изненада на турнира на червен корт, в който участваха 20 деца. Тя завърши на първо място в група „А” след великолепна серия от 6 последователни победи от 6 мача, като 5 от тях бяха над момчета. В директен сблъсък за първото място в групата Михаела надигра 9-годишната Ема Дима със 7-5. Като победителка в групата тенисистката от България бе поставена в основната схема и затова пропусна осминафиналите заедно с шампионите от другите две групи. На четвъртфиналите Йорданова обърна Щефан Марин с 10-8 точки, а на полуфиналите отстъпи на многократния шампион в турнирите в Румъния Сали Беркант от Констанца, който по-късно триумфира и в този турнир.
Близо до финала бяха още две ракети на Изида. Радосвета Илиева завърши на второ място в своята група на оранжев корт с 5 победи и 1 загуба. На четвъртфиналите тя направи прекрасен мач и постигна победа над представителка на домакините, а на полуфиналите изпусна да победи Даян Гафар. С играта си Ради направи приятно впечатление на зрителите и спечели техните аплодисменти.
Не по-малко интересни бяха и срещите при най-големите на зелен корт, където жребият си направи малка шега и противопостави в една група съотборниците Марина Христова и Георги Попов.
Джордже, както му викат новите му приятели в Румъния, стана шампион в своята група с 3 победи и 1 загуба. На четвъртфиналите Попов демонстрира завидна техника и воля за победа, които го изведоха до полуфиналите. Марина Христова също бе на крачка от ТОП 4 на турнира в северната ни съседка, но в четвъртфинален двубой, преминал на високо ниво, тя отстъпи с 10-8 точки на Алин Михай Фату. Последният успя да достигне до финала след победа и над Георги Попов с 10-7 точки, а в спора за златото отстъпи на Андрея Гика. 
С играта си и четирите ракети на добричкия клуб направиха приятно впечатление на домакините. Всички деца получиха дипломи и предметни награди.
 


Сходни връзки

ТРИ ДЕЦА НА ИЗИДА ДОСТИГНАХА ДО ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ТУРНИРИ В РУМЪНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди