изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:21 EEST
КРАСИМИР РУСЕВ СПЕЧЕЛИ ТРЕТИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР В ШАБЛА    
Новини

Гросмайстор Красимир Русев, със 7 точки, спечели Третия международен открит турнир по шахмат, който се проведе от 13 до 16 юни в Шабла, съобщи БТА. Втори в генералното класиране е международният майстор Николай Милчев с 6 точки, трети, също с 6 точки, е гросмайстор Петър Дренчев.



Победителите, класирани до девето място, си поделиха парични награди в размер на 3000 лева. Специалната награда за най-добре класиралата се жена на турнира организаторите от местния шах клуб "Хармония" връчиха на Силвана Митева, заела 20-о място в генералното класиране. Турнирът в крайморския град премина под патронажа на кмета проф. Райна Бърдарева, която награди победителите и увери, че отсега нататък турнирът, който се възстановява след 12-годишно прекъсване, ще се провежда всяка година и с по-висок награден фонд.

В продължение на четири дни участниците в шахматните двубои изиграха по девет партии по швейцарската система, като жребият за всеки следващ кръг ще се определяше от компютърна програма. За изиграването на всяка партия играчите разполагаха с по 50 минути, плюс 10 секунди за всеки изигран ход.

 


Сходни връзки

КРАСИМИР РУСЕВ СПЕЧЕЛИ ТРЕТИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди