изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:21 EEST
Наследник на богаташкия род Балабанови се претрепа с 200 км/ч в Слънчев бряг    
Новини Георги Балабанов, който е наследник на прочутата пловдивска фамилия, загина в зверска катастрофа в курорта Слънчев бряг. Инцидентът е станал преди седмица, а няколко дни лекарите в бургаската болница са поддържали изкуствено живота му. В петък 34-годишният пловдивчанин е починал, в събота той бе погребан от тесен кръг близки и приятели на Рогошко шосе.

С близо 200 километра в час Георги Балабанов се е забил с мотора си “Сузуки” в няколко паркирани коли пред хотел “Съни бийч хил”. Катастрофата е станала около 3 часа сутринта на пътя за курорта Свети Влас. Георги Балабанов бе любител на скъпите автомобили и високите скорости и няколко пъти е оцелявал на косъм при тежки катастрофи. Късметът му обаче явно се е изчерпал, тъй като при последния удар не е имал никакъв шанс, пише "Марица".

“Смъртта му по нищо не се различава от живота му. Той живееше с 200 километра в час и умря по същия начин”, коментират негови приятели. Катастрофата, отнела живота му, вероятно ще прекъсне и единствената нишка към разкриването на убийството на майка му - Виолета Балабанова. На 30 септември вдовицата на един от най- богатите пловдивчани от времето на прехода Виолета Балабанова бе нападната във входа на кооперацията, в която живее, и намушкана няколко пъти с нож в корема.

Няколко минути по-рано синът й Георги я оставил с колата, след като двамата са вечеряли. Нападателят изчезва с чантата на Виолета, в която тя носи всички нотариални актове за имотите, които притежава, както и документите на фирмите, които управлява. Седмица по-късно Виолета издъхва в болницата от перитонит. Убийството е все още е в графата “неразкрити”. Криминалистите, работили по случая, смятат, че Георги разполага с информация и по някакъв начин е свързан с нападението.

Мотивът е повече от ясен ­ затъналият в дългове млад мъж остава единствен наследник на няколко апетитни имота в супер центъра на града. Самият Балабанов-младши засилва подозренията, като отказва да се подложи на детектор на лъжата. Георги обаче е категоричен, че никога не би посегнал на майка си и е жертва на заговор, в който участват и полицейски служители. В последното си интервю за “Марица” през февруари той заяви, че води собствено разследване и разполага с нова информация за убийството.

Няколко месеца след погребението на Виолета Балабанова всички имоти в центъра вече са продадени. Страстта на Георги към изключително бързи и скъпи автомобили го вкарва в омагьосан кръг и той потъва в дългове. Не след дълго едно от жилищата става собственост на известен търговец на автомобили. Другата му страст са жените и броени дни след погребението на майка му избухва нов скандал.

Съпругата му Цветелина, първородният му син и новороденото му бебе са принудени да напуснат семейното жилище, а на тяхно място се нанася тогавашната му любовница. Следват семейни драми, развод, дела за домашно насилие, съдебни изпълнители вкарват и изкарват екссъпругата Цветелина Балабанова и децата от жилището на ул. “Свети Климент”. Разточителният живот и скъпите прищевки на Георги бързо стопяват парите от продажбите. Жените и приятелите, които са с него по фешън заведенията, се изпаряват. В навечерието на новата 2011 година Георги прави опит за самоубийство.

Намират го полумъртъв, след като се е нагълтал със сънотворни в квартирата му в комплекс “Саут Сити”. Тази зима Балабанов живее в бунгало край Оризаре, не излиза никъде, не се среща с приятели. Връща се в “играта” след смъртта на баба си. Възрастната жена, която е майка на Виолета, така и не успява да прежали дъщеря си и слага край на живота си. Георги продава жилището й в Горна Оряховица и започва да харчи като за последно. До 11 юни, когато за последен път се качва на мотора си. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Наследник на богаташкия род Балабанови се претрепа с 200 км/ч в Слънчев бряг | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди