изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:35 EEST
Испания игра феърплей и изхвърли Хърватия от Евро 2012    
Спорт „Ла Фурия” победи „ватрените” с 1:0 след гол в края на мача

Испания победи с 1:0 Хърватия в среща от група С на Евро 2012. Така Ла Фурия завоюва първото място в карето, а балканците останаха на третата позиция и напускат турнира. Голът за „Ла Фурия” бе дело на резервата Хесус Навас (88). За 1/4-финалите се класира и тимът на Италия, който се наложи над Ейре с 2:0 и зае втората позиция в групата.

Преди мача ситуацията бе такава, че ако тимовете бяха направили равенство с много голове (от 2:2 нагоре), със сигурност щяха да продължат напред за сметка на Италия. Първото полувреме в Гданск премина повече от спокойно, като очаквано испанците владееха повече топката, но до чисто голово положение не се стигна пред нито една от двете врати. В 12-ата минута Иниеста бе изведен на чудесна позиция, но стреля много слабо право в ръцете на Плетикоса.

До края на първата част Серхио Рамос и Жерард Пике опитаха далечни изстрели, а шахматистите отговориха с контраатака, при която Пранич затрудни Касияс. Давид Силва в 30-тата минута също нямаше късмет в завършващата фаза.

След почивката двата тима продължиха да разиграват спокойно, сякаш играят предсезонна контрола. Ракитич и влезлият като резерва за „ватрените” Перишич бяха близо до гола, но Касияс отрази ударите и на двамата. Испанците пък изпълниха доста корнери, които не доведоха до голово положение. В самия край удар на Иниеста бе избит с вещина от Плетикоса. Все пак в 88-ата минута Андрес Иниеста изведе резервата Хесус Навас на празна врата и той реализира за 1:0. Финалният щурм на хърватите не се получи и те отпаднаха от Евро 2012. Испания пък завърши на първо място в Група “C” и чака на четвъртфиналите втория от Група “D”.
 
 


Сходни връзки

Испания игра феърплей и изхвърли Хърватия от Евро 2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди