изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:01 EEST
Правителството прехвърли държавни имоти на 5 общини    
НовиниПравителството прехвърли собствеността върху държавни имоти на пет общини, за да подпомогне развитието на местните дейности, съобщиха от правителствената информационна служба.

Община Доспат получи бившата гранична застава в землището на с. Бръщен – една двуетажна и две едноетажни сгради и стопански постройки, които възнамерява да ремонтира със собствени средства и средства по европейски програми.
Имотът ще бъде използван за привличане на инвеститори и за откриване на около 100 нови работни места. Инициативата е в унисон с приоритетите в областната стратегия за развитие, а именно – предотвратяване на миграционните процеси поради липсата на достатъчно възможности за трудова заетост и препитание на населението от района.

Правителството прехвърли безвъзмездно на община Сливница правото на собственост върху бивш военен имот. Това е двуетажна сграда със застроена площ от 467 кв. м, която се намира в непосредствена близост до общински терен, предназначен за спортен комплекс. Предоставянето на сградата ще позволи на общината със средства по програми и фондове от Европейския съюз да изгради център за отдих и рехабилитация на спортисти.

Община Бургас получи безвъзмездно правото на собственост върху имот – частна държавна собственост, намиращ се между ул. „Александровска” и ул. „Алеко Богориди” в централната част на града. Имотът е с площ 365 кв. м и в момента пустее. Местната управа има намерения да използва терена за проектирането и изграждането на сграда за обществено обслужване, в която да бъде разположена художествена галерия.

Община Разлог ще стопанисва имот, предоставен от Министерството на земеделието и храните. Теренът с площ от близо 103 дка се намира в местността „Байова борика” край града. Той ще бъде използван за реализацията на проект „Курортно-туристическа локализация „Предел – Бетоловото” в изпълнение на Стратегията за устойчиво развитие на община Разлог.

Пловдивската община получи безвъзмездно седеметажна сграда, намираща се на ул. „6-ти септември” №274 в града, реши още правителството. През м. г. сградата беше предоставена на областния управител, който не разполага с необходимите ресурси за поддържането й. Намерението на местната управа е цялата администрация да бъде настанена в зданието, като по този начин ще се улесни обслужването на населението на територията на общината.  http://dom.dir.bg
 


Сходни връзки

Правителството прехвърли държавни имоти на 5 общини | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди