изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:52 EEST
ДИСТАНЦИОННО ДАНЪЧНИ РАЗКРИХА 90 000 ЛВ. УКРИТ ОБОРОТ    
НовиниПри дистанционно наблюдение на касовите апарати на търговски обекти, намиращи се в "Златни пясъци", варненските данъчни установили съмнително ниски обороти на верига от магазини за маркови дрехи, съобщиха от пресцентъра на териториалната дирекция на приходната агенция от Варна. Късно в понеделник екипи на "Оперативни проверки" са извършили физически контрол върху обектите и установили, че масово продажбите не се отразяват на касовите апарати, добавят от данъчната дирекция.

В два от магазините на фирмата са изведени справки и са иззети компютърни конфигурации, в които е отразен реалният оборот от месец май до момента. По предварителни данни на данъчните лицето е отразило оборот от 2 000 лв. от 10 май до 18 юни, а по иззетите компютри оборотът надхвърля 90 000 лв. Търговецът не се е регистрирал по ДДС и предстои НАП - Варна, да му извърши служебна регистрация. Освен това, на фирмата ще бъде извършена пълна ревизия и търговските обекти ще бъдат поставени под постоянно наблюдение от данъчните през целия летен сезон.

При дистанционно наблюдение на фискалните устройства на язовири и водоеми, които извършват улов и продажба на риба, инспекторите от "Оперативни проверки" установили още, че стопанинът на язовир е укривал по 10 000 лв. на месец оборот от продажба на риба и стоянки, които любители на риболова са ползвали и заплащали. Дистанционното наблюдение на фискални устройства през летния сезон ще бъде засилен по цялото Северно Черноморие и при установяване на съмнително ниски обороти обектите ще бъдат поставени под физически контрол, казват още от приходната дирекция.

От НАП Варна напомнят, че всяка покупка на стоки и услуги, която се извършва срещу заплащане в брой, трябва да е съпроводена с издаването на касова бележка. На касовите бележки в долния ляв ъгъл задължително трябва да има изобразена картата на България около индекс BG. 

Данъчните съветват гражданите ако получат касова бележка карта и без и BG, сигнализирайте на тел. 0700 18 700.  НДТ                 

 


Сходни връзки

ДИСТАНЦИОННО ДАНЪЧНИ РАЗКРИХА 90 000 ЛВ. УКРИТ ОБОРОТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди